Cluj: „Biletul de sănătate” revine. Clujenii care fac sport călătoresc gratis cu autobuzul

Updated on septembrie 25, 2024 Cluj: „Biletul de sănătate” revine. Clujenii care fac sport călătoresc gratis cu autobuzul 1

Pentru al cincilea an consecutiv, clujenii iubitori de sport au ocazia să câştige bilete gratuite pentru călătorii cu autobuzul. „Biletul de Sănătate” poate fi obţinut fie din staţia de autobuz Memorandumului Sud, fie din staţia de bicicletă Central, de pe strada Regele Ferdinand. Ele au fost fi lansate miercuri, 25 septembrie, în Săptămâna Europeană a Sportului 2024, şi vor funcţiona până în prima săptămână din decembrie 2024, în fiecare zi între orele 8,00-20,00.

Călătorii care acceptă provocarea Sports Festival obţin un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni sau prin pedalarea pe o distanţă de 400 metri.

„Biletul de Sănătate revine în această toamnă la Cluj-Napoca cu două staţii de autobus smart, pentru al cincilea an consecutiv. Călătorii sunt provocaţi la mişcare prin genuflexiuni şi mers pe bicicletă statică pentru a câştiga un bilet de autobuz gratuit. Proiectul sportiv dedicat comunităţii, care a avut din primul an un succes peste aşteptări, este iniţiat de Sports Festival şi este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi al Consiliului Local”, precizează Sports Festival, organizatorul acestui eveniment.

Tichetele de călătorie obţinute prin mişcare sunt valabile 7 zile de la data emiterii, pentru orice călătorie în reţeaua de transport public urban din Cluj-Napoca.

Biletul de Sănătate a devenit deja o tradiţie atât pentru noi, cât şi pentru comunitatea clujeană. Iar noi ne bucurăm că oamenii au răspuns încă din primul an atât de pozitiv provocării noastre. Am transformat mişcarea în ceva distractiv, dar şi interesant datorită recompensei şi avem un rezultate bune pe două paliere: încurajăm oamenii şi să facă mişcare, dar şi să folosească mijloacele de transport în comun”, a declarat directorul executiv al Sports Festival, Mirel Alexa.

Până acum, în staţia de autobuz de pe strada Memorandumului au fost câştigate, prin mişcare, 171.750 de Bilete de Sănătate. În total, clujenii au făcut aproape 3,5 milioane de genuflexiuni. Staţia deschisă în 2022, pe strada Regele Ferdinand, s-a bucurat de un succes la fel de mare, cu 7.630 de Bilete de Sănătate emise în total şi 8.652 kilometri parcurşi pe bicicletă.

Prima staţie sportivă smart din Cluj-Napoca a fost lansată în 2020 în staţia de autobuz Memorandumului Sud, din Cluj-Napoca, iar mai apoi, redeschisă în fiecare toamnă. Cu ajutorul ei, călătorii au putut obţine un bilet de autobuz în mod gratuit şi sănătos, făcând corect 20 de genuflexiuni în maxim două minute.

error: Content is protected !!