Cluj sau Brașov? Un clujean a comparat cele două orașe: „Diferențele sunt de la cer la pământ. Spații verzi, piste de biciclete, locuri de parcare suficiente (nu urcate pe trotuare) șamd. Brașovul a investit cu cap și în infrastructură”

Updated on septembrie 22, 2024 Cluj sau Brașov? Un clujean a comparat cele două orașe: „Diferențele sunt de la cer la pământ. Spații verzi, piste de biciclete, locuri de parcare suficiente (nu urcate pe trotuare) șamd. Brașovul a investit cu cap și în infrastructură” 1

Nemulțumirea clujenilor față de ritmul dezvoltării urbane este în creștere. Cetățenii fac comparații cu alte orașe din regiune, precum Oradea și Brașov, unde observă proiecte de infrastructură ambițioase și cartiere moderne. Un clujean a făcut o comparație între Cluj-Napoca și Brașov unde a scos în evidență modul în care sunt construite noile cartiere.

„Tot ne uitam cu invidie la vecinii din Oradea ( administrația de acolo investește în infrastructura, în facilități de agrement pt mase etc ). Mai putem sa aruncam un ochi si la Brașov: aici e cartierul Coresi ( nou ridicat pe platforma fostei fabrici Tractorul). Compar fara sa vreau cu zona de blocuri noi a străzii Soporului din vecinătatea fostului cartodrom ( sau baza sportiva Gheorgheni pt cei mai nou aterizati la Cluj ) sau de cartierul ridicat pe amprenta fostei fabrici Iris.

Diferențele sunt de la cer la pământ. Asa cum cu o floare nu se face primavara, la fel cu un bloc nou ( la noi în Cluj ) nu se face sistematizare , urbanism , reconversie urbana și alte sinonime …. În schimb cu un cartier ridicat cu cap, cum e în Brașov, mai ai o șansă. Blocurile nu sunt înghesuite ( amintesc oarecum de partea veche a cartierului Gheorgheni ) senzatia genereala este una de aerisit si spatiu .

Spatii verzi , piste de biciclete , locuri de parcare suficiente ( nu urcate pe trotuare) șamd. Brașovul a investit cu cap si in infrastructura : exista centura funcțională care ajuta mult traficul auto. Azi ,vineri după masa a fost aglomerație.

Dar parca e totul mai fluid. Poți prinde de max 2 ori câte un stop în zonele cele mai fierbinți ale orașului dar nu exista situații gen 30-40 de minute dimineața doar pe câte-o stradă cum e de ex Câmpului dimineața șamd.

Cluj sau Brașov? Un clujean a comparat cele două orașe: „Diferențele sunt de la cer la pământ. Spații verzi, piste de biciclete, locuri de parcare suficiente (nu urcate pe trotuare) șamd. Brașovul a investit cu cap și în infrastructură” 2

Proiectele bune și reușite ar fi bine sa-i inspire în sens pozitiv și pe aleșii noștri, dar văzând ce aproba și ce se construiește în Cluj (comparativ cu alții) nu prea ai cum sa tragi multă nădejde. Poate peste 4 ani sa fie mai multa minte la alegători întrucât chiar se poate și mai bine și mai frumos”, a scris un clujean pe grupul Clujul Civic.

error: Content is protected !!