Motivele pentru care surpriza U Cluj domină Superliga. Cine este ultimul transfer al liderului Ligii 1

Updated on septembrie 19, 2024 Motivele pentru care surpriza U Cluj domină Superliga. Cine este ultimul transfer al liderului Ligii 1 1

U Cluj este neînvinsă în acest sezon din Superliga, ultima „ispravă“ a „șepcilor roșii“ fiind un 2-0 fără drept de apel reușit în Giulești, contra Rapidului lui Marius Șumudică. Are al 3-lea atac din campionat, după CFR Cluj și Dinamo, și a doua apărare, după Oțelul, neprimind gol în ultimele cinci etape. Fără doar și poate, meritul principal în acest parcurs perfect este al lui Ioan Ovidiu Sabău. La fel cum ne-a obișnuit de pe vremea în care era jucător, Neluțu este un exemplu de modestie și de bun-simț și ca antrenor, scrie adevarul.ro.

Și-a câștigat respectul elevilor săi și a reușit să le transmită exact filozofia sa fotbalistică. „Asta am încercat să le transmit jucătorilor: să creadă cu adevărat! Și nu le-am zis-o doar ca să mă apropii de ei. Am văzut în ei niște caractere frumoase, niște oameni deosebiți, profesioniști, care se antrenează foarte bine. Și trebuie să crezi mai mult! Nu trebuie să spunem că rămânem acolo, la mijlocul clasamentului“, a declarat Sabău după victoria din Giulești.

Însă trebuie mers mai mult în profunzime pentru a explica succesul clujenilor. În primul rând, nucleul primului „11“ este același în acest an, spre deosebire de FCSB sau CFR Cluj, unde schimbările în echipă sunt la ordinea zilei. Chiar dacă se bazează pe aceiași jucători (când nu are accidentați sau suspendați), Sabău nu închide ușa rezervelor. Cel puțin o dată la două săptămâni există câte un meci amical oferit celor ce joacă mai puțin, chiar dacă respectiva partidă de verificare este, uneori, programată fix a doua zi după partida oficială din campionat, scrie gsp.ro.

Un aspect important este situația financiară stabilă a clubului, jucătorii având cu toții salariile plătite la zi. La acestea se adaugă bonusuri importante, negociate de jucători în contractele individuale cu conducerea grupării ardelene. Cel mai mare salariu plătit de club este de 13.000 de euro pe lună, lui Chipciu, Nistor și Thiam. U Cluj are al 8-lea buget din Superliga.

Desigur, situația poate fi și conjuncturală, în sensul în care echipele mari, care și-au turat motoarele mai greu, să recupereze diferența și liderul să reintre în pluton, ca să folosim un termen din ciclism. Însă campionatul nostru a văzut multe surprize în ultimii ani: Oțelul, Astra, Unirea Urziceni, Viitorul și Farul au menținut ritmul până la final, așa că ardelenii își spun: „De ce nu?“. Ideea e subliniată de Neluțu Sabău: „Cât va funcționa? Să vedem, atât timp cât există respect și cât muncim foarte mult. Obiectivul e departe de a fi realizat și e nevoie de sacrificiu. Trebuie muncă în continuare, iar jucătorii să aibă grijă de viața lor privată, să se recupereze, să se alimenteze bine”.

Universitatea Cluj nu a câștigat niciodată campionatul. Cea mai bună performanță a fost locul 2, obținut în urmă cu 91 de ani! În Cupa României, „șepcile roșii“ s-au descurcat mai bine: au luat trofeul în 1964-1965 și au jucat 5 finale, în 1933-1934, 1941-1942, 1948-1949, 2014-2015, și 2022-2023.

Cine este ultimul transfer al liderului Ligii 1
Artur Miranyan, 28 de ani, urmează să fie prezentat astăzi de către U Cluj, ar fi ultimul transfer al trupei lui Ioan Ovidiu Sabău. Atacantul a jucat pentru Ucraina la juniori, dar apoi a dorit să reprezinte Armenia, dorindu-și foarte mult în ultimii ani un transfer în afara țării sale, scrie gsp.ro.

Jucătorul trebuie să înceapă antrenamentele sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, mai ales că are de recuperat. El s-a despărțit la începutul verii de Noah, una dintre surprizele cupelor europene în această stagiune, a încercat un transfer în Europa, doar că nu a reușit în demersul său.

Jucător cu 8 selecții la naționala Armeniei, Miranyan și-a dorit foarte mult un transfer în afara țării, vizând un campionat european, dorind să se afirme.

Artur a crescut la juniorii lui Șahtior Donețk, având și cetățenie ucraineană. În 2014, a fost achiziționat de Vardar Skopje cu suma de 150.000 de euro. A rezistat doar un an în Macedonia de Nord, după care a revenit în Armenia. A evoluat pentru Pyunik Erevan, Urartu, Alaskert și Noah.

Artur Miranyan vine să evolueze în tabăra „șepcilor roșii” în calitate de jucător liber de contract, după despărțirea de vicecampioana din Armenia, FC Noah Yerevan. În stagiunea precedentă, Miranyan a marcat pentru Noah 23 de goluri, reușite care l-au propulsat în fruntea ierarhiei golgheterilor primului eșalon armean.

El a câștigat în cariera sa un singur trofeu, respectiv campionatul Macedoniei de Nord, cu Vardar Skopje. În total, a jucat 156 de meciuri oficiale, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

error: Content is protected !!