Cât te costă să locuiești într-un zgârie-nori din Cluj-Napoca?

Updated on septembrie 13, 2024 Cât te costă să locuiești într-un zgârie-nori din Cluj-Napoca? 1

Cel mai înalt bloc rezidențial din România se află în Cluj Napoca. Clădirea are o înălțime de aproximativ 100 de metri și se află în zona Mănăștur, iar acum unul dintre penthouse-urile sale a fost scos la vânzare.

Locuința se vinde la gri și se află la etajele 24 și 25, ultimele din bloc. Proprietatea are cinci camere și trei băi și dispune de o suprafață utilă de 210 metri pătrați, transmite imobiliare.ro.

La primul nivel apartamentul include o cameră, baie, living și un balcon, iar la nivelul al doilea trei camere, două băi și un alt balcon. Viitorul proprietar trebuie să achite, suplimentar, 6.000 euro+TVA pentru un loc de parcare exterior. Apartamentul face parte din proiectul rezidențial West City Tower și a fost scos la vânzare cu prețul de 800.000 de euro+TVA. Doar patru penthouse-uri cu cinci camere există în acest proiect.

În total, West City Tower include 182 de apartamente. Clădirea, localizată în zona Mănăștur, este echipată cu lift panoramic unic în Cluj-Napoca.

Cât te costă să locuiești într-un zgârie-nori din Cluj-Napoca? 2 Cât te costă să locuiești într-un zgârie-nori din Cluj-Napoca? 3

Cluj-Napoca, cel mai scump oraș din România continuă să crească
Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru apartamentele scoase la vânzare a depășit, luna trecută, pentru prima oară pragul de 2.800 euro/mp util. Scumpirile au fost unele semnificative pe plan local, dacă luăm în considerare faptul că în perioada similară din 2023 apartamentele se vindeau, în medie, cu 2.500 euro/mp util.

În cazul proprietăților noi, pentru care lucrările de construcție au fost finalizate în ultimii cinci ani, prețul mediu cerut cumpărătorilor se apropie de 3.190 euro/mp util, după o creștere anuală cu aproape 19%.

Proprietățile disponibile pe segmentul vechi al pieței rezidențiale dispun de prețuri mai accesibile, chiar și după un avans cu 13% față de sfârșitul verii trecute. Prețul mediu ajunge, în cazul acestora, la 2.777 euro/mp util.

Pe piața imobiliară din Cluj-Napoca, cererea pentru locuințele noi și vechi continuă să fie ridicată, dar înregistrează diferențe notabile între cele două segmente.

Potrivit celui mai nou raport de piață Imobiliare.ro, interesul potențialilor cumpărători pentru locuințele noi a crescut semnificativ, mai exact cu 53% față de anul anterior, în timp ce în cazul locuințelor vechi cererea a înregistrat un avans de 22%.

Durata medie de vânzare a apartamentelor în Cluj-Napoca este de aproximativ 75 de zile, ceea ce face ca orașul să aibă una dintre cele mai lungi perioade de tranzacționare din țară. Proprietarii și dezvoltatorii practică o marjă de negociere medie de 4%, una dintre cele mai mari la nivel național .

error: Content is protected !!