Un tată din Cluj nu mai are voie să se apropie de propriul copil

Updated on septembrie 12, 2024

Un tată din Cluj nu mai are voie să se apropie de propriul copil 1

Un judecător din Dej a emis un ordin de protecție împotriva unui bărbat, interzicându-i, pentru o perioadă de 5 luni, să se apropie de fiul său minor și de unitatea de învățământ pe care acesta o frecventează. De asemenea, tatăl nu mai are dreptul să ia legătura cu copilul, fie prin telefon, fie prin orice alt mijloc de comunicare.

Părinții copilului sunt căsătoriți, însă trăiesc separați. Băiatul locuiește în prezent cu mama sa și, până la emiterea ordinului de protecție, își vizita în mod regulat tatăl, informează digi24.ro.

La data de 8 septembrie 2024, copilul a plecat la cumpărături împreună cu mama sa, timp în care i-a lăsat un mesaj vocal tatălui său, spunându-i ca vrea să-l viziteze. La scurt timp, bărbatul și-a sunat fiul, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Odată ajunși acasă, copilul și-a văzut tatăl în fața casei și s-a dus către el, timp în care mama sa descărca pungile de cumpărături din portbagajul mașinii. În momentul în care bărbatul și-a văzut fiul l-a lovit peste față, nemulțumit fiind că băiatul nu i-a răspuns la telefon.

În urma verificărilor, s-a constatat că nu este prima dată când copilul a asistat la un moment de agresivitate din partea tatălui său. Copilul a fost martorul unui alt moment de furie al bărbatului, în care acesta a încercat să își agreseze soția.

La data de 10 septembrie, Judecătoria Dej a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului. Timp de 5 luni, acesta nu se va mai putea apropia de fiul său ori de școala la care învață și nici nu își va mai putea contacta fiul telefonic sau în orice alt mod.

Peste 16 ani de închisoare pentru un clujean care şi-a ucis vecinul pentru un pet de bere
Judecătorii au stabilit o pedeapsă de 16 ani şi şase luni închisoare pentru un clujean în vârstă de 31 de ani, care şi-a omorât vecinul pentru un pet de bere.

Incidentul a avut loc în comuna clujeană Cămărașu, la data de 19 august 2023, când bărbaţii din două familii vecine au început să se certe peste gard pentru un pet de bere, despre care tânărul de 31 de ani care acum este condamnat pentru omor spunea că ar fi fost furat de vecini.

După ce scandalul a luat sfârșit, victima, care trecea pe stradă, s-a apropiat s-a apropiat de gardul din plasă care împrejmuia curtea în care se afla agresorul la o distanţă de aproximativ un metru faţă de acesta. Împăciuitor, i-a spus acestuia că nu are niciun sens să se certe pentru lucruri de nimic şi că cel mai bine ar fi ca fiecare să-şi vadă de treburile sale. Atunci, după un scurt schimb de replici, agresorul a mers în casă, a luat un cuţit şi s-a îndreptat în fugă spre cel care venisă să facă pace. S-a aplecat pe deasupra gardului din plasă şi l-a înjunghiat în zona toracelui, informează adevarul.ro.

Incidentul a fost văzut de un alt vecin, care a alergat să ajute victima şi a a apelat numărul de urgenţă 112. În tot acest timp, criminalul a fugit în locuinţa lui şi nu a mai ieşit până la sosirea polițiștilor.

Potrivit informaţiilor, criminalul este un cunoscut nu doar al poliţiştilor, ci şi al magistraţilor, în trecut el suferind mai multe condamnări: în anul 2015 pentru infracţiunea de tâlhărie calificată; în anul în 2017 pentru infracţiunile de exploatarea unei persoane şi vătămare corporală; în anul în 2020 pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Hotărârea pronunțată miercuri de judecătorii de la Tribunalul Cluj nu este, însă, definitivă și poate fi atacată cu apel.

error: Content is protected !!