Mai mulți taximetriști din Cluj au fost înșelați. Au crezut că se vor îmbogăți, dar s-au trezit cu sute de euro falși

Updated on septembrie 12, 2024 Mai mulți taximetriști din Cluj au fost înșelați. Au crezut că se vor îmbogăți, dar s-au trezit cu sute de euro falși 1

Mai mulți taximetriști din Cluj Napoca au căzut în plasa unui individ care le-a cerut să-i schimbe în lei diferite sume în euro. În schimbul “ajutorului”, taximetriștii încasau un “comision” din schimbul valutar chiar și de 50 de lei/tranzacție. Taximetriștii și-au dat seama că au fost înșelați abia când au vrut să schimbe valuta în lei. Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

Bărbatul, acuzat de înșelăciune și punere în circulație de monede falsificate, în formă continuată, își alegea victimele din rândul taximetriștilor. Miza pe banii cash încasați de aceștia la clienți și îi aborda cu rugămintea de a-l ajuta. Pretindea că are nevoie de lei și îi ruga să îi schimbe sume mici, cuprinse între 50 și 150 de euro. Șarlatanul avea însă grijă să le dea un “comision” destul de mare șoferilor care se decideau să-l ajute, scrie digi24.ro.

O astfel de înșelăciune a avut loc pe 11 ianuarie 2024, în jurul orei 22:50, când bărbatul a intrat în vorbă cu un taximetrist în stația de taxi din apropierea unui mall din Florești. Din vorbă în vorbă, a reușit să-l inducă în eroare pe șoferul de taxi și i-a propus 50 de euro în schimbul a 200 de lei. Altfel spus, ținând cont că un euro era 4,97 lei în perioada respectivă, taximetristul urma să rămână cu 48,5 lei în plus. Cei doi au bătut palma, însă ce nu știa taximetristul era că bancnota de 50 de euro primită era, de fapt, contrafăcută.

Câteva zile mai târziu, urmând exact același scenariu, șarlatanul a înșelat și un alt taximetrist, a cărui mărturie apare la dosar. Și în acest caz a fost vorba tot despre o tranzacție de 50 de euro pentru 200 de lei. Printre victime se numără și un bărbat, care fusese abordat în apropierea unui bancomat. Acesta a fost înșelat cu 700 de lei în schimbul a 150 de euro… falși.

Abia în momentul în care s-au dus la casele de schimb valutar ca să schimbe banii, victimele au aflat că bancnotele sunt false și că au fost, de fapt, înșelate.

În urma plângerilor depuse de victime, polițiștii au început o anchetă. Au aflat că bărbatul este recidivist, fiind condamnat în trecut pentru furt și tâlhărie calificată la 25 de ani de închisoare şi apoi la pedeapsa de 10 ani închisoare, care au fost ulterior reduse ca urmare a aplicării legii penale mai favorabile, scrie sursa citată.

Pentru că i-a indus în eroare pe taximetriști și a pus în circulație bancnote falsificate, bărbatul a fost condamnat, recent, de magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca la 4 ani de închisoare cu executare.

error: Content is protected !!