Mircea Lucescu vrea să aducă naționala României la Cluj: „Publicul e admirabil. Simți spiritul românesc”

Updated on septembrie 10, 2024 Mircea Lucescu vrea să aducă naționala României la Cluj: „Publicul e admirabil. Simți spiritul românesc” 1

România a învins-o pe Lituania cu 3-1 pe un teren dezastruos în Ghencea. Atât jucătorii, cât și antrenorul Mircea Lucescu s-au plâns de starea gazonului.

După meci, Lucescu a propus ca naționala să joace meciurile în alte orașe, precum Clujul sau Craiova, acolo unde terenul este mai bun, dar și publicul mai aproape de echipă. „În provincie publicul e admirabil. Simți spiritul românesc”, a spus Lucescu.

“Terenul a fost mizerabil. Pentru o echipă care pune totul pe tehnica pasei e foarte greu pe un asemenea teren. Pentru că apar greşeli din cauza terenului, iar jucătorii suferă şi se enervează.

Terenul ne-a dezavantajat teribil astăzi. A fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem aici pe asemenea terenuri, dacă nu le pun la punct. Pentru că există şi Craiova, unde se poate juca, există Cluj, există Arena Naţională… nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în Bucureşti. Asta e echipa naţională şi trebuie să joace în toată ţara”, a afirmat Mircea Lucescu după meci, citat de digisport.ro.

În grupa de Liga Națiunilor, pentru naționala de fotbal a României urmează două meciuri în deplasare, programate pe 12, respectiv 15 octombrie. Mai întâi, „tricolorii” vor evolua în Cipru, după care vor juca în deplasare cu adversara pe care au învins-o luni, Lituania.

Astfel, următoarele două jocuri de pe teren propriu sunt programate tocmai în noiembrie. Pe data de 15, România va primi vizita reprezentativei din Kosovo, iar trei zile mai târziu, pe 18 noiembrie, „tricolorii” vor juca ultimul meci din grupa de Liga Națiunilor în compania reprezentativei din Cipru, informează prosport.ro.

Stadionale la care s-a gândit Mircea Lucescu pentru aceste confruntări sunt „Ion Oblemenco” și Cluj Arena. Primul a fost inaugurat în anul 2017 și are o capacitate de aproape 31.000 de locuri, în timp ce Cluj Arena a găzduit primul meci în 2011 și are o capacitate similară, de puțin peste 30.000 de locuri.

Ambele arene sunt moderne și capabile să se umple în cazul în care naționala României va alege să evolueze cu Kosovo și Cipru acolo.

error: Content is protected !!