Medalie de aur pentru un elev clujean la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică (IOAA)

Updated on august 27, 2024 Medalie de aur pentru un elev clujean la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) 1

România a obținut cel mai bun rezultat de până acum, ca număr de medalii de aur obținute, la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) seniori, desfășurată la Vassouras și Barra do Piraí, Rio de Janeiro, Brazilia, competiție ce a reunit concurenți din 53 de țări din toată lumea!

Lotul României se întoarce acasă cu trei medalii de aur și două de bronz, dintre care una de aur a fost câștigată de elevul clujean Teofil Voicu.

🥇Emanuel Mendelsohn, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București;
🥇Mihai Bogdan Ciocârlan, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București;
🥇Teofil Voicu, clasa a XII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca;
🥉Teodor Bichir, clasa a X-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București;
🥉Ioana Stănoiu, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București.

Echipa a fost coordonată de către prof. Naghi Elisabeta Ana, Ministerul Educației, și prof. dr. Crăciun Petru, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, reprezentanți ai Consiliului Internațional al IOAA.
Competiția a constat în susținerea a 4 probe: teoretică, observații de noapte pe cer și Sky map, planetariu și analiza datelor.

Pregătirea și selecția loturilor s-au realizat la Suceava, de către Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Societatea Științifică CYGNus, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Suceava.

error: Content is protected !!