(Foto) Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit într-un oraș din SUA

Updated on august 26, 2024 (Foto) Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit într-un oraș din SUA 1

O statuie din bronz a lui Avram Iancu a fost dezvelită duminică în orașul Canton din statul american Ohio, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la nașterea Crăișorului Munților. Cu această ocazie s-a săpat și primul hârleț pe locul unde se construi și o copie a casei lui Iancu din Munții Apuseni.

”Este un eveniment care se inscrie in seria celor ce marcheaza aniversarea a 200 de ani de la nasterea lui Avram Iancu.

Aici, în Canton, a fost demarată și amenajarea unui sat românesc. Evenimentul a avut loc în cadrul Festivalului Românesc care are deja tradiție și se desfășoară în ultima duminică din luna august”, a relatat Adrian Ardelean, realizatorul emisiunii ”Ora Românească” de la postul de radio CFMB din Montreal.

(Foto) Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit într-un oraș din SUA 2 (Foto) Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit într-un oraș din SUA 3 (Foto) Bustul lui Avram Iancu a fost dezvelit într-un oraș din SUA 4

Pe lângă casa lui Avram Iancu urmează să fie ridicată și bojdeuca lui Ion Creangă, informează cluj24.ro.

Orașul Canton este situat în nord-estul statului Ohio (SUA) și are aproape 70.000 de locuitori. A fost fondat în anul 1805. În Canton trăiește o importantă comunitate de români care are la dispoziție și două biserici, una ortodoxă și una greco-catolică.

error: Content is protected !!