Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane pentru a şasea oară în istoria sa

Updated on august 26, 2024 Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane pentru a şasea oară în istoria sa 1

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, Consiliul Judeţean Cluj şi compania aeriană Wizz Air au sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2024. Evenimentul a reprezentat un reper deosebit de important pentru aeroport dar şi pentru regiunea pe care o deserveşte.

Anul acesta Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj atinge pentru a şasea oară în istoria sa pragul de 2 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, această aniversare devenind astfel un eveniment simbol pentru a marca reuşita şi excelenţa operaţiunilor aeroportuare, celebrat împreună cu pasagerii şi partenerii noştri.

Pasagerul cu numărul 2.000.000 înregistrat în anul 2024, a fost transportat de către operatorul aerian Wizz Air, pe zborul său cu numărul W4 3382, de la Milano-Bergamo la Cluj-Napoca.

Norocosul pasager a fost selectat și premiat la debarcare, în prezenţa reprezentanților autorităţilor locale, a instituţiilor şi organizaţiilor partenere, a reprezentanţilor aeroportului şi companiei aeriene, respectiv a reprezentanților mass media.

„Compania aeriană Wizz Air este onorată să ia parte la acest moment aniversar remarcabil pentru Aeroportul Internațional Cluj, odată cu sărbătorirea a 2 milioane de pasageri în anul 2024. Este un privilegiu deosebit faptul că pasagerul cu numărul 2 milioane al anului 2024 a fost transportat pe zborul nostru de la Bergamo la Cluj-Napoca. Această realizare evidențiază colaborarea puternică cu aeroportul și dedicarea companiei Wizz Air de a oferi opțiuni de călătorie accesibile pasagerilor noștri. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul nostru de succes cu Aeroportul Internaţional Cluj și să contribuim la creșterea și conectivitatea regiunii”, a transmis Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de administraţie al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a menţionat următoarele, cu ocazia acestui important eveniment: „Depăşirea acestui prag semnificativ de 2 milioane de pasageri de la începutul anului 2024 este dovada incontestabilă a unei munci continue a tuturor celor implicați în dezvoltarea și modernizarea principalului aeroport regional al României. Această realizare deosebit de importantă ne aduce şi în acest an, un motiv de mândrie. Felicitări colectivului aeroportului pentru depăşirea pragului de 2 milioane de pasageri şi mulţumiri tuturor partenerilor pentru implicare şi susţinere a acestei dezvoltări.”

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 2 milioane pentru a şasea oară în istoria sa 2

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, a precizat următoarele: „Aniversarea unor praguri semnificative de pasageri pentru Aeroportul Internaţional Cluj a devenit deja o tradiţie, prin care marcăm faptul că aeroportul se află într-o continuă evoluţie. Anul acesta, Aeroportul Internaţional Cluj sărbătoreşte pentru a 6-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 2.000.000, iar luna aceasta, pe 12 august, am marcat un nou record, respectiv peste 14.000 de pasageri înregistraţi într-o singură zi. Doresc să le mulţumesc tuturor pasagerilor, colaboratorilor, partenerilor şi întregii echipe a aeroportului pentru contribuţia deosebită din cadrul proiectelor noastre de dezvoltare şi avem convingerea că până la finalul anului 2024 vom depăşi din nou borna de 3 milioane de pasageri înregistraţi într-un singur an calendaristic.“

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre aproximativ 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice ale sezonului.

error: Content is protected !!