Cine este puștiul de doar 15 ani care a debutat în echipa de seniori a Universității Cluj

Updated on august 22, 2024 Cine este puștiul de doar 15 ani care a debutat în echipa de seniori a Universității Cluj 1

Sebastian Bran, un tânăr fotbalist de doar 15 ani, a debutat la Universitatea Cluj. Sebastian Bran, fiul fostului jucător al Unirii Alba Iulia, Gică Bran, a jucat în meciul amical disputat miercuri de „Universitatea” Cluj cu echipa „Sănatatea Cluj”, partida încheiată cu scorul de 2-1.

Deși are doar 15 ani, Sebastian Bran a fost folosit de antrenorul „U” Cluj, Neluțu Sabău, direct în formația de start. Sebastian Bran a început să joace fotbal de la vârsta de 6 ani. Acesta a jucat la Kinder Alba Iulia iar apoi patru ani pentru Optimum (antrenor fiind tatăl său). De un an joaca la echipa de juniori a „Universității” Cluj, scrie alba24.ro.

Sebastian a fost remarcat și de scouterii echipei naționale, la nici o lună după ce s-a transferat la echipa de junori a clubului “U” Cluj. Deși poziția sa în teren a fost în ultimii ani de mijlocaș, la Cluj, Sebastian joacă pe cea de fundaș central.

El a debutat acum un an în Echipa Națională U 16, ca titular. A jucat 59 de minute cu reprezentativă Cipru.

“Felicitări!!! Nu știu să fie mai mare onoare pentru un sportiv, ca aceea de a pune mâna pe emblema României și de a cânta Imnul Național al României! Mândri de tine!” a postat atunci pe Facebook tatăl sportivului, fostul fotbalist Gică Bran, actual antrenor la Alba Iulia, cel care i-a inspirat lui Sebastian pasiunea față de fotbal.

Ioan Ovidiu Sabău și-a elogiat elevii, după U Cluj – Sepsi 3-0: ”Nu ai cum să nu apreciezi asemenea oameni”
Universitatea Cluj a reușit să o învingă categoric pe Sepsi Sf. Gheorghe, scor 3-0, în cadrul etapei a șasea din SuperLiga României.

La finalul partidei, Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat mulțumit de rezultatul final, dar și de evoluția elevilor săi despre care a avut doar cuvinte de laudă.

Mai mult, tehnicianul a dezvăluit că obiectivul echipei rămâne calificarea în play-off.
”Vreau să-i felicit pe jucători, Muncim mult, sunt disciplinați și au făcut un meci bun. Ne-am dorit foarte mult să obținem această victorie. Mi-a plăcut foarte mult jocul, chiar dacă la început am fost timizi, crispați. Nu ai cum să nu apreciezi asemenea oameni, mai ales că am pus în dificultate un asemenea adversar.

Mă bucur că și cei de pe bancă au jucat foarte bine. Așa se construiește un grup, mi-a plăcut. Jocul ne dă încredere. Umilință și sacrificiu, doar așa putem câștiga. Trebuie să jucăm și pentru fani.

Noi ar trebui să gândim că suntem o echipă bună, o echipă care se poate califica în play-off. Noi vrem să schimbăm ADN-ul echipei care se lupta doar la retrogradare. Trebuie să arătăm foarte bine. Sigur, e devreme, dar nu mai vreau să fim echipa care mereu pleacă cu șansa a doua”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

error: Content is protected !!