Cel mai ieftin cartier din Cluj Napoca la chirii. Plătești 400 euro/lună pentru un apartament

Updated on august 21, 2024 Cel mai ieftin cartier din Cluj Napoca la chirii. Plătești 400 euro/lună pentru un apartament 1

Sezonul de foc de pe piaţa închirierilor de locuinţe se apropie cu paşi repezi, se plătesc deja chirii mai mari faţă de cele achitate în luna august a anului trecut, iar cheltuielile chiriaşilor vor continua să crească înainte de începerea noului an universitar, în patru zone din ţară chiria medie depăşind 1.000 euro/lună, conform unui analize realizate de imobiliare.ro

„Piaţa chiriilor se confruntă cu o creştere semnificativă a cererii, generată de fluxul mare de studenţi care îşi caută o locuinţă. Odată cu începutul noului an universitar, cererea depăşeşte oferta, ducând la o competiţie ridicată pentru găsirea unei chirii accesibile şi bine poziţionate. În această perioadă preţurile pot fi cu până la 20% mai ridicate. Cele mai căutate apartamente sunt cele de tip studio şi unităţile cu două camere. Apartamentele noi prezintă un interes mai ridicat, dar contează foarte mult şi zona şi apropierea faţă facultăţi, în special în centrele universitare”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro, citat într-un comunicat al site-ului de imobiliare.

Preţurile se menţin în mare parte stabile în prima jumătate a lunii august faţă de cele solicitate în iulie, unele scumpiri putând fi observate punctual în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Braşov.

Chiriile s-au majorat, însă, raportat la perioada similară a anului trecut. De atunci, proprietarii au crescut sumele solicitate pentru garsoniere cu 7%-14% în marile oraşe. Avansul înregistrat în cazul apartamentelor cu 2 camere a fost cu cel mult 16%, iar cele pentru apartamentele cu 3 camere sunt cu 5%-17% mai mari decât anul trecut.

Pe piaţa din Cluj-Napoca se pot observa, luna aceasta, unele creşteri ale chiriilor solicitate pentru apartamentele cu 3 camere. Proprietarii vor, în medie, 699 euro/lună, cu 24 euro mai mult decât în iulie. Raportat la august 2023, preţurile s-au majorat pentru aceste proprietăţi cu 17%, mai mult decât în toate celelalte centre regionale majore monitorizate de Imobiliare.ro.

În cazul garsonierelor şi apartamentelor cu 2 camere, chiriile au stagnat comparativ cu luna anterioară, şi s-au majorat cu 9%, respectiv 10% faţă de vara trecută.

„Există, chiar şi în aceste condiţii, zone unde găseşti chirii sub 500 de euro în Cluj-Napoca. Cel mai ieftin cartier este, în momentul de faţă, Someşeni. Plăteşti 400 euro/lună pentru un apartament. Chiar dacă preţurile sunt convenabile, Someşeni dispune de o ofertă restrânsă şi atrage un număr mic de potenţiali chiriaşi. Chirii sub 500 de euro găseşti şi în Mănăştur, Dâmbul Rotund, Iris şi Gruia.

În schimb, plăteşti lunar cele mai mari sume de bani proprietarului, dacă vrei să te muţi în zone precum Andrei Mureşanu, Plopilor sau într-o clădire din centrul oraşului. Luna aceasta cele mai căutate cartiere sunt Mărăşti şi Gheorgheni, unde chiria medie pentru un apartament este de 550 euro/lună. Alte variantă populare în rândul potenţialilor chiriaşi sunt Mănăştur şi Zorilor.

De altfel, în Mănăştur şi în Gheorgheni pot fi găsite cele mai multe apartamente de închiriat din Cluj-Napoca. O ofertă bogată există, în momentul de faţă, şi în zona centrală a oraşului, respectiv în cartierele Mărăşti şi Zorilor”, subliniază sursa citată.

error: Content is protected !!