Bazinul Olimpic din Cluj Napoca va purta numele lui David Popovici: „Ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”

Updated on august 2, 2024  

Bazinul Olimpic din Cluj Napoca va purta numele lui David Popovici: „Ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România” 1

Campionul olimpic David Popovici a revenit, vineri, de la Paris, unde a câştigat o medalie de aur şi una de bronz la Jocurile Olimpice.

David Popovici și-a început declarațiile, imediat ce a ajuns în România, mulțumind tuturor celor cale l-au urmărit și susținut, indiferent de unde. Popovici a reiterat mesajul că este nevoie de investiții în sport, de „investiții cu cap”.

„Vă mulțumesc. Mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit. Le mulțumesc celor care au venit în tribună, celor care au crezut în mine, celor care m-au susținut și cum vă spunea și antrenorul meu nu ai cum să o faci fără o echipă extraordinar de bună și dedicată. Acestea fiind spuse, acestea sunt medaliile. Două bucăți de metal foarte grele, dar pentru aceste două bucăți de metal foarte grele unii dintre noi muncim o viață. Și eu la rândul meu am muncit ani de zile.

Unii reușesc după 10 ani, alții după o viață întreagă și alții niciodată. De aceea este foarte important să-i susțineți în continuare pe cei care concurează la Jocurile Olimpice pe ai noștri și felicitări celor care au reușit să obțină niște medalii pentru noi, pentru țară. Vă mulțumesc.

Cât despre condiții și bazine, cred că am vorbit destul despre asta imediat după curse, sunt niște interviuri care poate mulți oameni din fruntea țării ar trebui să le asculte de mai multe ori. Este nevoie de mari investiții în sport, mari investiții cu cap la noi în țară. Mulțumesc și hai România în continuare”, a fost mesajul lui David Popovici, la revenirea în țară, citat de stiripesurse.ro.

În urma performanței extraordinare realizate de David Popovici la Paris, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat, vineri, că bazinul olimpic la standarde internaţionale, a cărui construcție a început în primăvara lui 2024, în zona Borhanci, va purta numele lui David Popovici.

Cu costuri estimate la 28 de milioane de euro, construcţia viitorului bazin olimpic se află în derulare, urmând să înceapă lucrările la fundaţie săptămâna viitoare.

”Acest bazin olimpic va fi pe trei niveluri şi va putea găzdui diferite competiţii la nivel naţional şi mondial, pentru că are dimensiuni olimpice. În egală măsură, bazinul va fi dedicat sportului de masă, dar şi performanţei. Clujenii merită o astfel de infrastructură şi sunt convins că vor practica înotul. Vor exista gradene pentru 1.000 de spectatori, iar lucrările sunt prognozate a se finaliza la finalul lui 2025. Acest bazin va purta numele lui David Popovici, ca o formă de respect pentru reuşitele lui, pentru România”, a declarat Emil Boc.

Potrivit proiectului, complexul de nataţie care va fi situat în zona Borhaci va include un bazin olimpic de înot de 50 X 25 metri, un bazin olimpic de sărituri de 25 X 12 metri, un bazin de iniţiere şi trei bazine de jacuzzi.

Fondurile necesare construcţiei provin de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca, potrivit primarului Emil Boc.

error: Content is protected !!