U-BT Cluj a transferat din NBA, de la Memphis Grizzlies. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc

Updated on iulie 26, 2024 U-BT Cluj a transferat din NBA, de la Memphis Grizzlies. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc 1

U-BT Cluj a aunțat un nou transfer la echipă. Clujenii l-au transferat pe Zavier Marquis Simpson (27 ani), conducător de joc de la Memphis Grizzlies, echipă de NBA, locul 13 al Conferinței de Vest în stagiunea precedentă.

„U-Banca Transilvania a rezolvat și problema conducătorului de joc”, au anunțat oficialii echipei. Zavier Simpson a jucat în 7 partide pentru Memphis Grizzlies în primăvara acestui an.

Pe lângă experiența de la Memphis, acesta și-a mai trecut în cont și 4 apariții pentru Oklahoma, tot în NBA, în sezonul 2021-2022. În rest, a mai evoluat în G-League, liga minoră a NBA-ului, la Osceola Magic și Motor City Cruise. Are o medie de 7.8 puncte, 3.2 rebound-uri defensive și 5 assist-uri în NBA, informează gsp.ro.

„U-Banca Transilvania a rezolvat și problema conducătorului de joc. Campioana României se întărește direct din NBA, astfel că a bătut palma cu Zavier Marquis Simpson.Acesta are 27 de ani, este născut pe 11 februarie 1997 și măsoară 1.83 metri. Zavier este originar din orașul Lima, statul Ohio, și a absolvit colegiul Michigan. În colegiu a fost numit de două ori în Second-Team All-Big Ten și s-a regăsit, în 2019, în cea mai bună echipă defensivă a conferinței Big Ten.

În noiembrie 2020, baschetbalistul a semnat un contract cu Los Angeles Lakers, apoi și-a continuat cariera în G-League, la Oklahoma City Blue. În cele din urmă, Zavier a făcut pasul spre NBA în primăvara lui 2022, semnând un angajament cu Oklahoma City Thunder. El s-a remarcat încă de la debutul consemnat împotriva celor de la Portland Trail Blazers, când a izbutit 10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 capace.

U-BT Cluj a transferat din NBA, de la Memphis Grizzlies. Zavier Marquis Simpson este noul conducător de joc 2

Conducătorul de joc a mai făcut meciuri bune împotriva lui Utah Jazz și Los Angeles Clippers, totalizând 4 apariții în maioul celor de la City Thunder, cu statistici de 11.0 puncte, 7.5 pase decisive și 5.3 recuperări.Totodată, Simpson a mai jucat pentru z, Grises de Humacao (Puerto Rico) și Motor City Cruise (G-League), în sezonul precedent.

Zavier a fost unul dintre cei mai productivi jucători din ediția anterioară a G-League, contabilizând medii de 19.5 puncte, 8.3 pase decisive și 4.8 recuperări.Drept urmare, în primăvară a fost din nou ales de către o franciză din NBA, și anume Memphis Grizzlies. Noul nostru conducător de joc a evoluat în 7 meciuri disputate în ultima parte a stagiunii și a strâns statistici de 6.0 puncte, 3.6 pase decisive și 2.9 recuperări”, se arată în comunicatul emis de club.

Ardelenii continuă campania de achiziții înaintea noului sezon de EuroCup, a doua cea mai importantă competiție continentală. Până în acest moment, U-BT i-a mai înregimentat pe Kevin Hervey, și el jucător cu experiență în NBA, la Oklahoma City Thunder, sau pe Zach Hankins, cel mai bun jucător din campionatul israelian în 2023.

Cum arată grupa celor de la U Cluj din EuroCup:
Turk Telekom
Hapoel Ierusalim
Valencia
Aris
Cedevita Olimpija
Venezia
Lietkabelis
JL Bourg
U-BT Cluj-Napoca
Hamburg

Românii vor debuta în competiție pe 25 septembrie, contra celor de la Cedevita Olimpija (Slovenia).

error: Content is protected !!