Morariu Iulia-Ela, Colegiul Național Emil Racoviță Cluj Napoca, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024

Updated on iulie 26, 2024 Morariu Iulia-Ela, Colegiul Național Emil Racoviță Cluj Napoca, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024 1

Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță Cluj Napoca, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024, organizată în Olanda.

România a obținut în total 4 medalii la olimpiadă. Două de argint și două de aur. Elevele sunt la prima lor participare la o competiție internațională, iar una dintre ele este cea mai tânără medaliată din istoria olimpiadei, informează edupedu.ro.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a asigurat pregătirea elevelor pentru competiție.

„Au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete”, potrivit SEPI.

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa României sunt:

  • Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, București, Medalie de Argint
  • Pașca Ioana Mihaela, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, Medalie de Argint
  • Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță, “Hai La Olimpiada”; Cluj Napoca, Medalie de Bronz
  • Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, Medalie de Bronz.

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este faptul că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții”, mai anunță organizația.

Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz).

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative, conform sursei citate: Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență (CJEx) Prahova, Ploiești și Mihaela Cismaru de la Universitatea din Craiova

error: Content is protected !!