Directorul TIFF la întoarcerea în București, după 3 săptămâni petrecute în Cluj Napoca: „Îmbâcsealǎ, murdǎrie, gunoaie”

Updated on iulie 2, 2024 Directorul TIFF la întoarcerea în București, după 3 săptămâni petrecute în Cluj Napoca: „Îmbâcsealǎ, murdǎrie, gunoaie” 1

Președintele TIFF, Tudor Giurgiu, a scris, fără menajamente, ce senzație a avut când s-a întors în București, după trei săptămâni petrecute în Cluj Napoca.

După 3 săptămâni de stat în Cluj și (foarte puțin) pe lângǎ Frankfurt, am ieşit asearǎ prin centrul Bucureştiului. Te izbeşte o senzație acutǎ de îmbâcsealǎ, de murdǎrie, gunoaie care sunt peste tot, deopotrivǎ pe asfalt sau prin aer, purtate de vânt. Welcome home, cum ar veni!” – a postat Tudor Giurgiu.

Mai multe persoane au comentat postarea, dându-i dreptate regizorului.

Este exact aceeași senzație când revin în Bucuresti din străinătate”, a susținut Florin.
Mihaela a explicat: „De aia nu revin eu niciodată vara, macar nițel să reduc impresia proastă”.
Pentru ca niciodată nu spală străzile. Ba nu, mint ! Înainte de alegeri au aruncat niște apă pe ici, pe colo”, a intervenit Gabriela.
Depinde pe unde te plimbi. Orice capitală din lume se poate înscrie în descrierea ta”, susține Sebastian.
Oricum nu poate să fie mai rău ca LA care a ajuns o groapă de gunoi cu criminali care te ataca in mijlocul zilei! Păcat….vezi, de aia am eu casă în Brasov!”, a intervenit Mona.

Dacă la București a găsit „îmbâcsealǎ, de murdǎrie, gunoaie!”, Giurgiu a remarcat la Cluj problema care pare să fie una dintre cele mai importante ale orașului: prețurile exorbitante.

Clujul. Nu o fi locul perfect, o ştiu mai bine cei care locuiesc acolo (un flat white în centru e 17 lei față de 13 în Bucureşti) dar, pentru invitații străini care (mulți) vin an de an la TIFF, revederea oraşului, post-încheierea lucrărilor din centru, a fost un şoc. Mi-au spus că arată fantastic, contribuie la o atmosferă unică de festival iar energia tinerilor, care au luat în posesie străzile recent pietonalizate, e incredibilă”, a susținut cineastul într-o altă postare.

error: Content is protected !!