Povestea impresionantă de viață a noului jucător de la CFR Cluj. A mers șapte luni prin deșert ca să-și împlinească visul

Updated on iunie 29, 2024 Povestea impresionantă de viață a noului jucător de la CFR Cluj. A mers șapte luni prin deșert ca să-și împlinească visul 1

CFR Cluj l-a transferat pe Kalifa Kujabi drept noul jucător al echipei lui Dan Petrescu. Este un mijlocaș gambian, care vine din Serie C, din Italia. Kalifa Kujabi s-a născut în Gambia, acolo unde a trăit până la 17 ani. Atunci s-a decis să fugă din țara măcinată de probleme economice, foame sau războaie civile.

Își dorea o viață mai bună și știa că fotbalul îl poate salva din coșmarul de acasă. Ținta sa a fost Libia, dar nu este ușor să fugi dintr-o țară în război civil. Jurnaliștii italieni scriu că fotbalistul a stat 7 luni pe drumuri, prin deșert, până să ajungă acolo. Sunt aproape 4000 de kilometri și 3 țări de străbătut, din Gambia în Libia, scrie Prosport.

După ce a ajuns în Libia, acesta a fost trimis într-o tabără pentru refugiați. Acolo se pare că i-a fost cel mai greu lui Kalifa. „În Libia a fost cu adevărat greu, pentru că nu exista mâncare, apă, un loc unde să dormi. Am văzut oameni care mureau pentru că mâncai doar o dată pe zi. Unii au murit de foame” și-a spus povestea Kalifa Kujabi, pentru televiziunea TG 2000.

După câteva luni petrecute în tabăra de refugiați, Kalifa reușește să prindă un loc pe o barcă ce ducea refugiații clandestin și îi ceda bărcilor de salvare europene ale Mării Mediterane. Era barca văzută drept calea de ieșire din sărăcia și ororile în care acești oameni trăiau. „Din Libia, până la apele internaționale erau patru ore de mers. Am mers noaptea până la bărcile europene, care ne-au salvat”, le-a povestit fotbalistul jurnaliștilor.

După un drum lung și dur, Kalifa Kujabi ajunge în Sicilia. Acolo a încercat imediat să-și facă o carieră în fotbal. Se pare că primele pase le-a schimbat în centrul pentru refugiați din Italia, unde a fost remarcat de scouterul unei echipe de amatori din Sardinia.

A ajuns acolo și a jucat doi ani în Serie D. În acest timp, viața lui Kalifa Kujabi s-a schimbat radical. S-a căsătorit cu o italiancă, cu care are și două fetițe. Cât timp a jucat la amatori, fotbalistul gambian a și muncit în mai multe locuri și s-a înscris la școală pentru a terminat gimnaziul. Sunt informații oferite de site-ul lui Gianluca Di Marzio.

A fost unul dintre cei mai buni jucători din Serie D și a trecut la Torres, cu care a promovat în Serie C. Acolo l-a remarcat Frosinone, echipă unde a debutat în Serie B și cu care a promovat în Serie A. După promovare, Frosinone l-a împrumutat din nou la Torres, unde a jucat înainte să semneze cu CFR Cluj.

error: Content is protected !!