CFR Cluj și-a aflat adversara din turul doi preliminar Conference League!

Updated on iunie 19, 2024 stiri din Cluj, stiri locale Cluj, stiri Cluj, stiri Cluj Napoca, stiri din Cluj Napoca, stiri Cluj, cfr cluj,

Azi, 19 iunie, a avut loc tragerea la sorți din turul 2 preliminar UEFA Conference League. CFR Cluj va juca în turul 2 preliminar Conference League cu FC Neman Grodno (Belarus), ocupanta locului secund din campionatul aflat în plină desfășurare.

FC Neman Grodno sau FK Nioman Hrodna  este un club de fotbal belarus cu sediul în orașul Grodno, numit după râul Neman și fondat în 1964. Din 1992, echipa participă în cea mai înaltă divizie a sistemului ligii de fotbal din Belarus.

Din 1964, echipa a jucat aproape constant în al treilea eșalon al sistemului fotbalistic sovietic, cu excepția a două sezoane (1968 și 1969) petrecute în al doilea eșalon. Din 1992, Neman joacă în prima ligă din Belarus. În 1993, au câștigat Cupa Belarusului. Cei mai de succes ani pentru echipă au fost la începutul anilor 2000, când a terminat pe locul patru de două ori la rând, înainte de a termina pe locul doi în 2002, după ce a pierdut play-off-ul pentru primul loc împotriva lui BATE Borisov.

În ediția 2003/04, FC Neman Grodno a întâlini Steaua București în preliminarile Cupei Uefa. Cele două meciuri s-au încheiat 1–1 și 0–0, Steaua având avantajul golului marcat în deplasare.

Universitatea Craiova a aflat peste cine ar putea da în turul II al Conference: băieții lui Costel Gâlcă se vor duela fie cu PFC Botev Plovdiv din Bulgaria, fie cu NK Maribor (Slovenia).

În improbabilul caz în care FCSB ar fi eliminată în turul I al Ligii de AC Virtus din San Marino, campioana României ar înfrunta în turul II al Conference League fie pe Flora Tallin din Estonia, fie pe Celje din Slovenia.

error: Content is protected !!