Un clujean va pedala 432 km pe bicicletă, din Cluj până la Iași, pentru a ajuta o fetiță de 10 ani

Updated on iunie 14, 2024 Un clujean va pedala 432 km pe bicicletă, din Cluj până la Iași, pentru a ajuta o fetiță de 10 ani 1

Andrei Gubaș este un bărbat de 39 de ani, din Cluj, care de cinci ani face traseul Cluj-Iași pe bicicletă. Totul este în scop caritabil, iar fondurile pe care le strânge sunt donate copiilor ce au nevoie de ajutor. Anul acesta, Andrei o susține pe Maria Ariana, ce are probleme locomotorii și căreia trebuie să îi fie amputate picioarele.

Andrei Gubaș se antrenează aproape zilnic pentru a face față acestei provocări. Deși a ajuns la a cincea ediție, traseul este dificil și plin de obstacole. Totuși, gândul că poate să contribuie la vindecarea Mariei îl face să uite de dificultățile cursei.

„Mai am timp până pe 27 iulie să mă pregătesc, deocamdată sunt în grafic. Mă antrenez în jur de cinci zile pe săptămână, minim o oră, pentru a fi în formă maximă pentru traseu. Eu lucrez ca manager de vânzări la o companie în Cluj, însă îmi găsesc timp și pentru sport. Totul va fi în scop caritabil, eu nu am niciun câștig de pe urma acestui eveniment. Sper să strângem o sumă cât mai mare pentru Maria, deoarece are mare nevoie de sprijinul nostru”, a spus Andrei Gubaș, citat de bzi.ro.

De data aceasta, Andrei nu va fi singur, ci va avea un partener alături de care va pedala. Călin Banu se va alătura aventurii și va merge cu prietenul său până în Iași.

„În sfârșit, o să am un partener cu care voi pedala până la Iași. Așa mă voi simți mai în siguranță cu toate obstacolele de pe traseu. Călin îmi este prieten de câțiva ani, mergem împreună la drumeții pe munte, iar de anul trecut am început să mai insist la el cu această propunere. În anii trecuți, am mai încercat colaborări cu diferite persoane, însă voiau să le plătesc cazarea, aveau tot felul de cerințe pe care eu nu puteam să le îndeplinesc. Decât cu persoane care voiau să facă acest lucru pentru like-uri pe Facebook, mai bine singur”, a mai precizat bărbatul din Cluj.

Totul pentru Maria Ariana
Maria Ariana este o fetiță de 10 ani, din Cluj, care s-a născut cu mari probleme de sănătate. Aceasta nu poate merge normal și se deplasează cu dificultate. Îi place foarte mult să danseze, iar cel mai mare vis al său este să poată alerga. Singura șansă a fetiței este să îi fie amputate picioarele, iar ulterior să folosească proteze pentru a merge. Cazul l-a impresionat foarte mult pe Andrei Gubaș, care vrea să dea o mână de ajutor. Bărbatul va pleca pe 27 iulie 2024 din Cluj și va ajunge peste două zile în Iași, dacă lucrurile vor decurge conform planului.

Cei care vor să doneze pentru micuța Maria o pot face în contul RO15BRDE240SV68497182400.

error: Content is protected !!