Strada Potaissa din Cluj Napoca redevine una dintre cele mai frumoase străzi din România

Updated on iunie 8, 2024 Strada Potaissa din Cluj Napoca redevine una dintre cele mai frumoase străzi din România 1

Strada Potaissa din Cluj-Napoca se umple din nou de culoare și miresme între 21 și 24 iunie 2024. Primul street delivery din țară costumat într-o piață de flori atipică revine cu aceeași atmosferă fermecătoare, dar și cu momente speciale care marchează ediția cu numărul 8.

Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate

Evenimentul de tip street delivery care transformă strada Potaissa din Cluj-Napoca într-o piață de flori atipică reprezintă un experiment urban ce reactivează peisajul și îi redă viața și farmecul. 15 producători locali din județele Cluj, Satu Mare, Bihor, Mureș, Arad și Timiș vor fi responsabili de culoare, parfum și arome speciale ce se vor răspândi în întregul oraș, la final de iunie. De la plante aromatice precum oregano picant, la plante mediteraneene ce ne duc cu gândul la peisaje fermecătoare din Grecia sau Italia, de la plante carnivore, pereți verticali verzi și până la lavanda cu iz de Provence, toate își fac locul pe Strada Potaissa. Nu lipsesc nici florile în culori aprinse, de sezon, ori arbuștii pentru grădina perfectă sau cactușii pentru balconul transformat într-o oază verde. Strada Potaissa e mereu locul în care cei mai curajoși curioși se întâlnesc cu cei mai experimentați producători.

Ediția din 2024 se întâmplă sub egida Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate, cu sprijinul Raiffeisen Bank România. Comunitatea nu este unită doar de pasiunea pentru flori, ci mai ales de dorința de a revitaliza un spațiu urban uitat în haosul de zi cu zi și de a-l transforma, într-un mod extrem de simplu, într-un loc de poveste.

“Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate nu sunt doar vorbe în vânt. Un eveniment care se desfășoară pe 100 metri liniari și 7 lățime a ajuns nu doar să bucure un public fidel, dar a ajuns să fie vizibil și continuă să dobândească vizibilitate la nivel european și internațional. Ce ne dorim noi e să aducem împreună oamenii, să creăm legături și amintiri, redând străzii Potaissa magia și farmecul de altădată. Aceasta este esența evenimentului nostru: să arătăm că, prin gesturi simple și colaborare, putem înfrumuseța și reînvia orice spațiu urban” , spune Andi Daiszler, inițiator al evenimentului.

“Suntem prezenți în viața comunităților locale și încurajăm colaborarea între diverșii lor actori. De la afacerile locale mici și până la zecile de mii de vizitatori ce vor alege să însuflețească și în acest an Strada Potaissa, suntem nerăbdători pentru o nouă ediție care ne demonstrează cum inițiativele de la firul ierbii pot înfrumuseța orașele în care trăim”, transmite și Laura Mihăilă Director Marketing, Comunicare și CX Raiffeisen Bank România.

PREMIERE MUZICALE PE STRADA POTAISSA

Strada Potaissa a fost mereu un loc al explorării muzicale. Pentru că o atmosferă de poveste are nevoie de un fundal muzical de poveste. Dacă până acum artiști locali au încântat publicul eclectic, de această dată anunțăm o premieră națională. Fondatorii offradio.gr, unul dintre cele mai ascultate posturi de radio online din Europa și din lume, ajung în premieră să întâlnească publicul fidel din România și fac asta nu la un eveniment muzical, ci în mijlocul pieței de flori altfel. Potrivit propriilor măsurători de audiență, România e a doua piață de fani după Grecia pentru dj-ii și producătorii offradio, cu o bază de câteva zeci de mii de ascultători.

Nu lipsește din line-up-ul consacrat nici Digitalove, dj-ul clujean îndrăgostit de Strada Potaissa – Piața de flori altfel. Întreaga listă de performeri va fi anunțată în scurtă vreme, oferindu-le o experiență muzicală de neuitat și posibilitatea de a descoperi noi talente.

POVEȘTI, DEZBATERI ȘI PLANURI DE VIITOR

Ca de fiecare dată, Strada Potaissa aduce în prim plan ideea de revitalizare a peisajului urban, cu discuții constructive în jurul acestui subiect. Duminică, 23 iunie, de la ora 14 discutăm despre cum spațiul public trebuie să capete valențe și funcționalități multiple. Ni se alătură câțiva dintre inițiatorii unor evenimente devenite rețete de succes la Cluj-Napoca, precum Scena Urbană, Urban Playfield, Vamos a la Playa și reprezentanții Raiffeisen Bank România, sponsorul evenimentului, o bancă îndrăgostită de potențialul creativ al acestor spații.

Discuțiile vor fi centrate pe diversele exemple pe care organizatorii acestor evenimente le aduc în atenția publicului, pornind de la rezultatele studiului despre spațiile publice realizat la ediția 2023 de studenții Universității Tehnice München – Facultatea de Urbanism Industrial și Peisagism (locul 49 în lume) și studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Tot în cadrul acestei întâlniri la care sunt invitați și reprezentanții presei vom prezenta și primul concurs internațional pe care Asociația Daisler îl organizează prin inițiativa Strada Potaissa – Piața de flori altfel.

INIȚIATIVE VERZI

Strada Potaissa se transformă pentru câteva zile din an în locul în care soluțiile ingenioase și sustenabile se simt la ele acasă. De altfel, mobilitatea evenimentului e asigurată de model electric eVito furnizat de Mercedes-Benz by ATP Motors.

Asociația Daisler pune la dispoziția micilor producători POS-uri pentru a le facilita interacțiunea cu vizitatori. Dincolo de aceste aspecte, plasticul este interzis în tot ce înseamnă ambalaje pe Strada Potaissa, astfel că vendorii pregătesc ambalaje din hârtie sau din fibre biodegradabile. De asemenea, toate băuturile din bar vor fi servite în pahare de sticlă sau recipiente compostabile.

SPONSORI, PARTENERI ȘI PRIETENI

Ediția cu numărul 8 al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel se desfășoară între 21 și 24 iunie 2024 în intervalul orar 10-23. Accesul a fost, este și va fi mereu liber pe Strada Potaissa pentru toată lumea.

Strada Potaissa este un eveniment prezentat pentru al doilea an la rând de Raiffeisen Bank România, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Sponsorii Străzii Potaissa – Piața de flori altfel sunt Mercator Medical și Daisler Print House (ambii alături de eveniment încă de la prima ediție), Mercedes Benz by ATP Motors, Agrosel și Gazon Luna.

Realizat în colaborare cu Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.
Parteneri globali de comunicare: offradio.gr
Parteneri de comunicare: Magic FM, PressOne.ro, monitorulcj.ro, Inspire Now, Visit Cluj și Clujlife.com.

Mașina oficială: Mercedes-Benz by ATP Motors
Barul oficial: Atelier Cafe
Cafeaua oficială: GoppionbyAlikof
Crama oficială: Domeniile Vatra Roșia

error: Content is protected !!