Andreea Esca: „Nu mi se pare în regulă să se ducă părinții peste profesori și să le spună cum să facă”

Updated on mai 23, 2024  

Andreea Esca: „Nu mi se pare în regulă să se ducă părinții peste profesori și să le spună cum să facă” 1

Sunt prea mulți părinți care îi agresează pe profesori, spune Andreea Esca. Aceasta a vorbit într-o emisiune la PROTV despre rolul limitelor impuse de părinți copiilor. Vedeta TV a precizat că nu i se pare în regulă ca părinții să meargă peste profesori și să le spună cum să-și facă meseria.

„Nu mi se pare în regulă să să ducă părinții peste profesori să le spună cum să facă, știi? Adică sunt prea mulți părinți care mi se pare că îi agresează pe profesori”, a declarat Esca, citată de edupedu.ro.

„Contează omul, ce mai. Poate să fie școala școlii sau poate să fie o școală, să zici că nu e de niciun fel. Dacă nimerești să ai niște profesori buni… Asta e o treabă de har. Adică e o profesie de har, nu e ceva care poate să facă oricine așa ceva. Și sunt sigură că dacă ești bun găsești o cale către ce fel de copil poate să fie el fierul naibi, cred că găsești o cale”, a mai spus aceasta.

Discuția cu realizatorul Cătălin Măruță a pornit de la limitele pe care le au unii copii pe rețelele de socializare, sau lipsa acestora, după caz. Esca a povestit că a stat de vorbă cu medic pediatru american, un autor renumit de cărți pentru părinți, la nașterea primului său copil. Atunci i-a spus despre temerile pe care le are în privința perioadei de adolescență a copilului, dacă se va descurca și cum. Expertul i-ar fi spus să impună limite.

„Cred că, pe vechi, asta cu „milităria jos din pod” funcționează în continuare. Așa cred eu. Și cred că a fi prea relaxat, nu-i în regulă.

Să știi că am vorbit cu un un medic pediatru american care scrisese o carte foarte bună, pe care toate mamele o citeau înainte sau când rămâneau însărcinate. Și omul acela mi-a explicat. I-am zis, domnule, dar ce o să fac? Deja aveam foarte mari griji – nici nu știu dacă se născuse Alexia sau avea vreo două-trei luni – și ce o să fac că mie mi-e frică în adolescență, cum să facem? Și el mi-a spus inclusiv treaba asta – trebuie să le puneți limite, pentru că din sondajele pe care noi le-am făcut cu copiii, care erau adolescenți, pe care-i întream, care erau liberi să facă tot ce voiau și în momentul în care noi întrebam cum sunt părinții voștri? niciunul nu a răspuns foarte mișto, sunt cool… Toți, la sondaj, ziceau „e ok, nu-i pasă”. Cum e mama ta? Nu-i pasă, pot să fac ce vreau.

Deci nu era cu o notă pozitivă, era nu-i pasă și îmi spunea trebuie să le puneți limite și să vă țineți de limite. De exemplu, dacă îi spuneți să vină acasă de la petrecere la ora 12, întotdeauna la 12 să fiți la ușă, să-i deschideți ușa, să fiți prezent, nu-i dați oră și după aia plecați și vă culcați, pentru că atunci el știe că oricum vine tu dormi… În momentul în care deschide ușa, știi cum e, oricât ar fi omul ăla de golan, de derbedeu și tot are un bun-simț și-o ceva când mă vede – mi-a deschis mama ușa și eram vai de mine…”

error: Content is protected !!