Ciprian Deac a scris istorie. Borna impresionantă atinsă în meciul cu Farul

Updated on mai 19, 2024 Ciprian Deac a scris istorie. Borna impresionantă atinsă în meciul cu Farul 1

Ciprian Deac (38 de ani) a atins o nouă bornă impresionantă. Veteranul a ajuns la 100 de assist-uri în Liga 1 în carieră. Cu Farul, Deac a dat două pase decisive și a ajuns la borna 14 în acest sezon în Liga 1. 13 dintre aceste assist-uri au fost date în anul 2024, doar unul în partea de sezon din 2023.

Deac a reușit assist-ul cu numărul 99 din fază fixă. La capătul centrării s-a aflat Muhar, care a făcut 3-0 cu Farul. Ciprian i-a pasat apoi lui Bîrligea, care a trimis o „rachetă” în vinclu. „Decarul” de la CFR Cluj deschisese scorul cu echipa lui Hagi, din penalty.

Cu cele 14 assist-uri în acest sezon, Deac e cel mai bun pasator din campionat. S-a mai impus de alte 3 ori la acest capitol, în 2017-2018, 2021-2022 și 2022-2023, informează gsp.ro.

Ciprian Deac a dat primul assist în Liga 1 în sezonul 2006-2007, într-un CFR Cluj – Gloria Bistrița 2-1. Îi centra atunci perfect din lovitură liberă lui Coroian, care marca cu o lovitură de cap. De atunci, a mai dat 99 de assist-uri în Superliga.

Ce a spus Dan Petrescu, după CFR Cluj – Farul 5-1
Dan Petrescu a dat de înțeles că va și renunța la unii jucători din lot. ”Prima repriză a fost excelentă, jucătorii au intrat montați. Scorul este corect din prima repriză, în a doua, nu.

Echipa a arătat excelent. Este meritul jucătorilor și al celorlalți antrenori care au fost aici. Nu puteam să câștigăm cele trei meciuri dacă nu erau antrenați. Jucătorii au valoare.

Vom vedea cu ce jucători vom continua. E clar că sunt mulțumit dacă am câștigat trei din trei.

Am avut rezultate fantastice în preliminarii, nu traume. Nu am jucat cu echipe cu buget mai mic și ne-au eliminat. Voi spuneți ce vreți și ne criticați. Dacă pierdem cu o echipă cu buget mai mic, atunci e rău.

Acum începe munca cea mai grea, vreau să fac un lot competitiv și să am o bancă puternică. Acum, cei titulari sunt foarte buni, dar pe bancă sunt probleme.

Orice jucător e de vânzare, dar mi-aș dori să nu se întâmple ce s-a întâmplat anul trecut, când jucătorii de valoare au plecat în timpul campionatului.

La anul va fi o luptă incredibilă. Vom lupta pe două fronturi, trebuie să avem un lot puternic”, a declarat Dan Petrescu.

error: Content is protected !!