Cum a reușit Nicolae Guță să strângă 180.000 de euro în doar 4 ore pe Tik Tok. A dat dedicații pe live

Updated on aprilie 3, 2024 Cum a reușit Nicolae Guță să strângă 180.000 de euro în doar 4 ore pe Tik Tok. A dat dedicații pe live 1

Nicolae Guţă a reuşit să strângă aproape 200.000 de euro dintr-un singur live pe platforma socială. A făcut dedicaţii şi fanii au dat cu cardul. Informaţia a ajuns la inspectorii antifraudă care acum fac cercetări. Sunt vizaţi toţi cei care câştigă bani din social media şi care trebuie să plătească impozit la stat.

Nicolae Guță: Dacă e miliţia, ce mă fac că iar mă ia?
Nu l-a prins poliţia, dar l-au descoperit inspectorii ANAF. Nicolae Guţă, cunoscutul cântăreţ de manele, a făcut nu mai puţin de 180.000 de dolari în doar patru ore, dintr-un singur live pe TikTok. 80.000 de români s-au uitat şi au aruncat cu banii, informează observatornews.ro.

Azaleea Necula, influencer: Practic, intri pe live, intri într-un match cu o altă persoană, iar urmăritorii îţi donează pentru a câştiga acel match favoritul. Ca să faci bani, trebuie să ai o comunitate care te susţine şi are încredere în tine, iar apoi lucrurile vin de la sine.

Cosmin Neculiță, șef serviciu direcția antifraudă: Şi nouă ni s-a adus la cunoştinţă despre acest caz celebru. De regulă, aceşti creatori de conţinut desfăşoară activitatea în nume propriu.

Dragoș Stanca, expert media: Şi noţiunea de cerşetorie a fost digitalizată de TikTok. Sau noţiunea de recompensare a artistului stradal preferat sau a manelistului de la nuntă. Diferenţa este că nu suntem faţă în faţă, dar principiul rămâne acelaşi. E ca şi cum nu am lucra de acasă, ci ne-am distra de acasă.

Influencerii cu peste 250.000 de urmăritori pot câștiga sute de mii de euro din postări.

Azaleea Necula, influencer: Sunt plătită din colaborările cu brandurile. Pe scurt, un brand te plăteşte ca să-i livrezi un material, fie el video sau o poză.

Inspectorii antifraudă au descoperit, din 2023 şi până în prezent, 180 de persoane care câştigau bani din social media şi care aveau venituri nedeclarate de 270 de milioane de lei. Legea spune aşa: dacă cineva face bani de pe aceste platofrme de socializare, trebuie neapărat să declare venitul şi să plătească un impozit de 10%, plus contribuţia la pensie şi cea de sănătate.

Cosmin Neculiță, șef serviciu direcția antifraudă: Sancţiunea constă în emiterea unei decizii de impunere şi stabilirea obligaţiilor fiscale aferente. Sunt verificate atât tranzacţiile bancare, transferuri externe.

În România nu există, în prezent, un cod CAEN pentru creatorii de conţinut. Aşa că evaziunea fiscală pe platforme e în floare.

Cristi Păun, profesor de economie: Cred că ANAF-ul se ascunde după cireşi aici. ei ştiu foarte bine că aceste sume intră în nişte conturi bancare, le pot vedea non stop. Ce au ei de făcut este să-i forţeze pe aceşti omeni să-şi declare legal aceste venituri. Cred că ar trebui să fie puţin mai hotărâte autorităţile fiscale. Cu unii e mumă, cu unii e ciumă.

error: Content is protected !!