Compania Moldovan Carmangerie, cu activitate în industria cărnii şi parte a unui grup de companii fondat şi controlat de familia Moldovan, va investi circa 16,8 milioane de euro într-o nouă unitate de producţie în localitatea Sânnicoară din judeţul Cluj.
„Este o investiţie într-o nouă infrastructură de producţie integrată cu un depozit logistic complet automat. Nu vom mai dezvolta partea de mezeluri fiert-afumate pentru că obiceiurile se schimbă. Această unitate de producţie este gândită cu totul diferit, vom face mai mult semipreparate precum burgeri, rulade, feliate, marinate şi multe produse ready meal, ready to cook etc. Vor fi produse mai sofisticate pentru viitorii consumatori mai sofisticaţi“, a spus Cosmin Moldovan, director general al Carmangeriei Moldovan.
Compania a depus un proiect pentru a accesa fonduri în valoare de aproape 7 mil. euro pe DR-22 „Investiţii în condiţionarea, depozitarea şi procesarea produselor agricole şi pomicole“ şi a primit un punctaj favorabil. Doar compania Moldovan Carmangerie, parte din grupul fondat de familia Moldovan, a avut în 2023 o cifră de afaceri de 107 mil. lei (peste 20 mil. euro) în 2023.
Moldovan Carmangerie, o companie pusă pe picioare de familia Moldovan din judeţul Cluj în anul 1994, în industria cărnii, care a dezvoltat un model de business pe verticală şi astăzi numără 40 de magazine şi a avut afaceri de 105 milioane de lei în 2022, îşi propune să extindă gama de semipreparate, pentru a răspunde cererii tot mai mari a tinerilor care preferă mâncarea pregătită sau chiar gata de gătit, datorită faptului că stau mai mult la job.
„Suntem condamnaţi să mergem mai departe, să facem o investiţie mult mai mare prin care să concentrăm toate producţiile într-una singură şi să avem o capacitate mult mai mare. Suntem o companie mică printre companiile mari, dar o companie mare printre cele mici“, a spus Cosmin Moldovan, director general al Carmangeriei Moldovan.
Restaurantul din Cluj Napoca unde clienții își pot prăji singuri cârnații și carnea
Carmangeria Moldovan a inaugurat anul trecut în Cluj Napoca un nou bistro, pe strada Eugen Ionesco, unde clienții își pot găti singuri mâncarea cu ajutorul unui grill adus din Coreea de Sud.
Cosmin Moldovan, preşedintele consiliului de administrație al Moldovan Carmangerie, a declarat pentru cluj24.ro că ideea i-a venit în urma unei vizite în Coreea de Sud.
”Mi-am dorit să testăm acest concept și să vedem care este reacția clienților din Cluj. Este primul astfel de grill instalat într-un bistro Moldovan, iar în funcție de reacțiile clienților vom putea extinde și la altele. Pe acest grill încorporat în masă se pot prăji bucăți de carne de vită, carne de porc și cârnați. Clientul vine și își alege din vitrină ce dorește, își prăjește carnea cum dorește și o consumă”, a spus Cosmin Moldovan.
”Deviza și recomandarea noastră este gândiți global, mâncați local, de la fermierii din zonă”, a conchis Moldovan.