O femeie din București s-a confruntat cu o situație neașteptată: apartamentul ei a fost ocupat abuziv de o familie cu șase copii care au schimbat și yala ușii. Când proprietara a verificat locuința situată într-un bloc din Sectorul 5, a descoperit că yala fusese înlocuită. După ce a bătut la ușă, și-a dat seama că o familie întreagă locuia fără drept în apartamentul ei.
Proprietara a explicat că fiul ei, care lucrează în străinătate, folosea apartamentul când se întorcea în țară. Mai mult, familia cu șase copii care ocupase locuința pretindea că a închiriat-o de la nora femeii, dar proprietara a afirmat că nu are o astfel de rudă. În consecință, ea a apelat la Poliție.
Cu toate acestea, fără o decizie definitivă din partea instanței de judecată, nu se poate interveni, iar ocupanții pot rămâne în apartament fără să fie evacuați, scrie antena3.ro. Maria este o pensionară de 65 de ani și deține un apartament în sectorul 5 al Capitalei. Casa este locuită de fiul ei atunci când se întoarce din străinătate. Săptămâna trecută a mers să vadă dacă totul este în regulă. A avut un șoc în momentul în care a încercat să bage cheia în ușă. Încuietoarea era schimbată, iar în interiorul casei se afla o femeie necunoscută cu șase copii.
„Mi-au schimbat ială, tot, mi-au decupat ușa și spun că au închiriat de la o noră. Eu nici nu am noră”, a declarat proprietara pentru digi24.ro. „Cum am pipăit pe acolo dau de găurile pe care le-a făcut de a putut să schimbe butucul. Spunea că nu m-a văzut niciodată ca și cum casa ar fi fost una în paragină. Căsuța mea era ca o floare, îngrijită cu tot strictul necesar. Ei au acum toate condițiile”, a mai spus aceasta.
Femeia care s-a mutat în apartamentul pensionarei susține că stă cu chirie.
-Contract aveți?
-Nu se închiriază cu contract în ghetou!
-Cum ai putut să intri în casa mea?
-Du-te, băi femeie! Cheamă executorul judecătoresc.
Vecin: Cam așa se procedează pe aici. Dacă nu ești acasă îți intră…
Poliția a fost chemată de urgență, dar familia nu a putut fi dată afară.
Crina Eșanu, purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei: S-au deplasat polițiști care au efectuat cercetări la fața locului. Cercetările sunt continuate de secția 18 sub supravegherea parchetului pentru infracțiunea de tulburare de posesie.
În astfel de cazuri legea spune că o persoană poate fi evacutată doar cu ordin judecătoresc.
Cristian Ene – avocat: Poliția nu poate evacua persoanele respective fără o hotărâre judecătorească de evacuare. Cererea de chemare în judecare poate dura câteva luni de zile și din hotărârea pronunțată de judecător, printr-un executor, se vor evacua persoanele de acolo.
Pensionara a decis să vindă apartamentul, după ce va fi eliberat de cei care au intrat ilegal.