Viitorul mall care va fi amplasat pe fostul târg auto de la ieșire din Florești, spre Gilău, a primit aprobare de la urbaniști. În ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) din cadrul Consiliului Județean Cluj a fost prezentat proiectul. Mall-ul va avea două parcări în subsol cu 3000 de locuri, parter cu trei etaje unde vor fi magazinele și birouri. Accesul se va face de pe DN 1, dar si de pe strada Mihai Eminescu.
Urbaniștii județului Cluj, în frunte cu arhitectul șef Claudiu Salanță, au decis ca viitoarea clădire să poată avea un regim de înălțime mai mare, până la 40 de metri înălțime. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cel care conduce ședințele de urbanism, a propus un aviz favorabil ținând cont de cele precizate de arhitectul șef al județului.
„Acolo este o zonă nelocuită. Deci se pot face mai multe etaje. Se va putea vedea de pe autostradă. Va fi un reper de intrare în Cluj, deci trebuie să fim foarte atenți la partea de arhitectură. Din punct de vedere urbanistic, circulații, parcări, totul este în regulă. Propunerea mea ar fi să meargă mai departe pe această idee, dar să revină la noi într-o etapă intermediară cu elementele de arhitectură”, a afirmat Salanță, citat de Ziua de Cluj.
40 de metri înălțime ar putea avea viitorul centru comercial de la ieșirea din Florești spre Gilău.
Alin Tișe a intervenit în dezbatere și s-a interesat dacă zona ar accepta un regim de înălțime mai mare decât cel din proiectul prezentat (3S+P+3E+ER – adică 3 subsoluri și 5 etaje supraterane, 30 de metri regim maxim de înălțime). Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a spus că în zonă s-ar putea construi până la 8 etaje supraterane (adică până la 40 de metri înălțime) și chiar l-a încurajat pe proiectant să modifice proiectul în acest sens, scrie media9.ro.
Accesul principal pe parcelă, atât pentru angajați cât și pentru clienți, este propus din DN1 /E60. Acesta se va realiza prin intermediul intersecției de tip sens giratoriu propus.
Tot din DN1 se propune realizarea unui acces exclusiv pentru aprovizionare, definit de o stradă cu sens unic, în partea nord-vestică a parcelei. Acesta va asigura fluxul de aprovizionare, separată de cea pentru clienți și personal, ce va străbate parcela în zona vestică si sudică, prin spatele construcției propuse, definind astfel accesul pentru zonele de andocare propuse.
Se mai propun două accese separate din str. Mihai Eminescu ce bordează parcela studiată pe partea estică. Un acces în partea nord-estică va fi intrare / ieșire pentru clienți și personal iar celălalt acces, în partea sud-estică, va fi doar ieșire pentru fluxul de aprovizionare.