Un vatman a ajuns la spital după ce a mirosit sacoșa uitată de o bătrână în tramvai. „Nu putea respira bine, erau afectate căile respiratorii”

Updated on februarie 16, 2024 Un vatman a ajuns la spital după ce a mirosit sacoșa uitată de o bătrână în tramvai. „Nu putea respira bine, erau afectate căile respiratorii” 1

Un vatman a stat internat în spital după ce a verificat o pungă uitată de o femeie în tramvai. Bărbatul a simțit un miros puternic care i-a afectat căile respiratorii. La sfârșitul anului trecut un călător a anunțat vatmanul că o femeie a stropit mai mulți oameni cu un lichid și că a murdărit un geam. Când a oprit la capăt, vatmanul a găsit o sacoșă din care curgea un lichid de culoare maronie, scrie BZI.

Imediat după ce a verificat sacoșa, bărbatul a simțit că are probleme respiratorii și a anunțat colegii de la dispeceratul central. Ajuns la depou, acesta a sunat la 112 pentru a cere ajutor, scrie antena3.ro. “Incidentul a avut loc în Iași. O doamnă a urcat la stația Pod Nicolina, sensul de mers spre C.U.G., cu o sacoșă în mână. La capătul traseului, o altă călătoare l-a atenționat pe vatman că pe geam se scurge o substanță acidă și că o femeie i-a stropit pe ceilalți călători cu ea. Vatmanul a mers, s-a uitat, a anunțat la dispecerat, de unde i s-a spus să vină cu tramvaiul la gară ca să vadă situația.

În timp ce se deplasa cu vagonul spre gară, la Podu Roș au venit și colegii de la Siguranța Circulației, au deschis geamurile ca să se aerisească tramvaiul. El a ajuns la depou, după care a sunat la 112 pentru că a simțit că nu putea respira bine, erau afectate căile respiratorii. Vatmanul a ajuns la UPU, a stat o zi internat și a fost tratat, după care a revenit la muncă. Noi am pus la dispoziție filmările din vagon pentru polițiști, care au luat probe și au început o anchetă”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Vatmanul a avut nevoie de tratament de specialitate pentru câteva săptămâni după incident. Polițiștii au identificat-o pe femeia în vârstă de 70 de ani după camerele de supraveghere. În urma analizelor s-a constatat că substanța respectivă era detartrant. Fapta s-ar fi întâmplat din neatenție fiindcă recipientul nu era închis corespunzător.

Primele 3 noi autobuze electrice articulate au ajuns în Cluj

Primele 3 autobuze electrice articulate din cele 18 autobuze SOLARIS Urbino au ajuns la Cluj, parte a primul lot de autobuze achiziționate cu fonduri europene care intră în circulație din acest an. Urmează recepția cantitativă și calitativă, procedura de înmatriculare și procedurile specifice de testare, respectiv probe în trafic. Noile autobuze vor circula pe liniile strategice care fac legătura între cartierele orașului și în zona metropolitană.

Primăria Cluj-Napoca alături de Compania de Transport Public continuă astfel investițiile în transformarea flotei de transport în comun a Clujului într-una 100% electrică, nepoluantă. La acest moment 50% din flota CTP este electrică incluzând autobuze electrice, tramvaie și troleibuze.
Noile autobuze electrice au o lungime de 18 m și capacitate de 131 persoane – deci mai mare decât cele electrice care circulă în oraș (capacitate de 78 persoane). Pe lângă vehicule, 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă vor fi instalate ca infrastructură auxiliară.

Caracteristici tehnice ale noilor autobuze electrice:
– capacitate totală de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune
– spațiu pentru fotolii rulante
– rampă de acces
– lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m

La fiecare 3 autobuze aduse la Cluj-Napoca furnizorul va livra câte o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei Companiei de Transport Public.

Proiectul „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C10 – Fondul local și are o valoare de peste 16 mil euro.

Advertisements
error: Content is protected !!