Camelia Tişe a murit în urma insuficienţei multiple de organe, a sepsis-ului şi a unei forme severe de infecţie parazitară cu Plasmodium malariae. Presa a relatat că, recent, ea a călătorit în Africa, mai precis în Tanzania.Informația privind vacanța exotică a Cameliei Tișe a fost confirmată printr-un mesaj pe Facebook de către Oana Boc, soția primarului Emil Boc, cei au fost nașii de cununie ai familiei Tișe și erau în relații apropiate și acum
„Dumnezeu să odihnească în pace sufletul tău frumos și bun, atât de zbuciumat aici pe pământ, Cami dragă! Ai avut atâtea visuri! Unele s-au împlinit, altele au rămas suspendate în abisuri care te-au durut, dar pe care încercai mereu să le traversezi.Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat.
Încă nu știm cum! M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni. Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie.
Erai mai bine și mi-ai vorbit mult de Cezar, pe care îl adorai și pe care o să-l veghezi de acum din cer. Sper că acum ești în brațele părinților tăi pe care îi iubeai atât de mult, plecați și ei la fel de fulgerător, la fel de neașteptat! Odihnă veșnică, dragă Cami!”, a precizat Oana Boc, conform ziare.com.
Camelia – Veronica Tișe se întorsese, acum două săptămâni dintr-o vacanță în Zanzibar. Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cununată la nunta cu acesta de Emil Boc, ar fi dat primele semne de boală acum zece zile.
O rudă a transmis pentru Știrile ProTV că după a început să acuze unele stări de somnolență. Luni dimineață Camelia – Veronica Tișe a fost găsită moartă în apartamentul ei din Cluj-Napoca de menajera ei.
Potrivit unor surse din Poliție, în apartamentul Cameliei – Veronica Tișe au fost găsite mai multe pastile de paracetamol și vitamina C. Din acest motiv, anchetatorii iau în calcul că femeia să se fi tratat singură pentru o simplă răceală fără să bănuiască vreun moment că a fost infectată cu malarie.
Corina Liana Maniu, medic primar epidemiologie boli infecțioase: „La început este o boală care are manifestări generale, nespecifice și asta poate induce în eroare.”
Care sunt simptomele
Boala debutează exact ca o viroză. Frisoane puternice, febră, transpirație, greață și vărsături, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, dureri în piept, diaree, probleme de respirație și tuse. Se instalează apoi rapid convulsiile, vărsăturile și starea de sufocare iar în cele din urmă întregul organism intră în colaps, scrie Antena 3.
Medicamentele împotriva malariei se dau doar la recomandarea medicului. În luna ianuarie a anului 2024 au fost raportate nouă cazuri de malarie cu istoric de călătorie în țări endemice de malarie din Africa. Cinci cazuri au istoric de călătorie în Tanzania, Zanzibar, din care două au decedat.