Medicii legiști au stabilit, în urma autopsiei, cauza morții fostei soții a lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj a murit de malarie într-o formă severă.
”După ce s-au făcut mai multe speculații cu privire la cauza decesului fostei soții a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este oficial, potrivit certificatului medico-legal emis de cei de la INML, cauza decesului este malaria într-o formă severă.
Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj s-a întors dintr-o vacanță în Zanzibar în urmă cu trei săptămâni.
Există informații potrivit cărora femeia nu a dorit să se vaccineze înainte să plece în vacanță”, a explicat Andreea Dumitrache, jurnalist, în exclusivitate la Antena 3 CNN.
”Când s-a întors a început să se simtă rău treptat, dar a crezut că este o simplă răceală. A dus-o pe picioare până joi, săptămâna trecută, când au spus că se simte rău, că nu mai poate respira, că nu se mai poate ține pe picioare, și a mers să se odihnească.
Din informațiile noastre a decedat sâmbătă, în casă, dar a fost găsită de o angajată a sa abia luni dimineață”, a mai adăugat jurnalistul.
Poliția din Cluj-Napoca a anunțat anterior că moartea Cameliei Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu a fost violentă.
„Cu privire la cauza de ucidere din culpă înregistrată la data de 5 februarie, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, privind decesul unei femei, de 47 de ani, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj este abilitat să comunice următoarele:
În urma investigațiilor preliminare efectuate de către polițiști și în baza primelor date indicate de medicii legiști, s-a stabilit că moartea nu a fost violentă și nu au fost identificate elemente care să indice posibilitatea unui act de agresiune”, a transmis IPJ Cluj.
Mai multe cazuri de malarie înregistrare în România
Mai multe cazuri de malarie au fost înregistrate, de la începutul anului, în România.
La sfârșitul lunii ianuarie, patru persoane au fost internate la spital cu malarie după ce s-au întors din Zanzibar. Starea unuia dintre pacienți este foarte gravă și se află la terapie intensivă. Alți doi pacienți au fost externați, în timp ce unul a fost internat recent, informează b1tv.ro.
Medicii sunt îngrijorați însă de creșterea bruscă a cazurilor și fac apel la cetățeni să se informeze corespunzător cu privire la destinațiile pe care urmează să le viziteze. Pentru destinațiile considerate zone endemice de malaerie este recomandat și un tratament preventiv. Malaria se transmite prin înțepătura unui țânțar, iar printre simptomele specifice se numără febra, frisoane, dureri de cap sau musculare, și diareea.