(Video) Mircea Bravo și Tanti Lenuța au petrecut un Crăciun Tradițional în Maramureș cu colinde și bucate

Updated on decembrie 19, 2022 Mircea Bravo și Tanti Lenuța au petrecut un Crăciun Tradițional în Maramureș. Cei doi au luat parte la cea de-a XIV-a ediție a evenimentului „Crăciun în Maramureș”, care a avut loc sâmbătă în Muzeul Satului din Baia Mare.

În curțile gospodăriilor, gazde venite din cele patru „țări” ale Maramureșului au întins mese pline de bucate tradiționale, cu care au răsplătit cetele de colindători și vizitatorii. Bicaz, Gârdani, Cavnic, Coaș, Groși, Mireșu Mare, Recea, Cupşeni, Groșii Țibleșului, Lăpuș, Târgu Lăpuș, Bogdan Vodă, Giulești, Oncești, Petrova și Poienile de sub Munte sunt unitățile administrativ-teritoriale care au expus în cadrul evenimentului tradițiile unice ale zonelor pe care le reprezintă, reușind să creeze atmosfera specifică Crăciunului.

(Video) Mircea Bravo și Tanti Lenuța au petrecut un Crăciun Tradițional în Maramureș cu colinde și bucate 1

Un punct de atracție în cadrul evenimentului l-a reprezentat și cuptorul de pâine, unde elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare au copt cocuți pentru colindători, dar și pentru cei mai pofticioși dintre vizitatori, transmite stiriletransilvaniei.ro.

Cei care au străbătut ulițele Muzeului Satului, au întâlnit în drumul lor colindători îmbrăcați în costume tradiționale sau deghizați cu măști și costume pentru piese de teatru popular, care mai pot fi văzute în satele maramureșene în perioada sărbătorilor de iarnă.

Meșteșugurile tradiționale şi produsele locale au fost, la rândul lor, promovate în cadrul Târgului de Crăciun. Meșterii populari şi producătorii locali au venit în întâmpinarea celor aflați în căutarea de daruri pentru cei dragi, cu obiecte făurite.

error: Content is protected !!