Asociația Pro Infrastructură: În sfârșit se poate semna AutostradaA3 Chețani-Câmpia Turzii!

Updated on septembrie 13, 2022 Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco (grup Selina) astfel că CNAIR poate semna contractul pentru lotul de autostradă Chețani-Câmpia Turzii, anunță Asociația Pro Infrastructură.

În sfârșit se poate semna #AutostradaA3 Chețani-Câmpia Turzii! CNSC tocmai a respins contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco (grup Selina) și CNAIR este OBLIGATĂ de lege să semneze contractul cu Strabag-Geiger chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel București.

Asociația Pro Infrastructură: În sfârșit se poate semna AutostradaA3 Chețani-Câmpia Turzii! 1

Cei 15,70 kilometri rămași de finalizat între Nădășelu/Cluj-Napoca și Târgu Mureș au o istorie zbuciumată pe care v-am zis-o de multe ori, ultima dată în 06.06.2022: https://bit.ly/3BVzW2L.

Licitația actuală a fost lansată în 20.07.2021 și câștigătorul inițial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger căruia i s-a dat dreptate în instanță iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 08.08.2020 asocierea austriaco-germană ca fiind noul câștigător, așa cum v-am comunicat aici: https://bit.ly/3wj1B9Y.

Perdantul a tras de timp și a atacat rezultatul reevaluării dar, așa cum v-am spus pe 11 august, șansele de reușită erau foarte, foarte reduse.

Așadar decizia CNSC de astăzi confirmă previziunea noastră și CNAIR trebuie să parafeze contractul cu Strabag-Geiger pe 420,3 milioane lei fără TVA, 3 luni de proiectare și alte 18 luni de execuție în teren cu 10 ani garanție.

Solicităm constructorilor și oficialilor CNAIR să întreprindă de urgență procedurile de semnare a contractului, emiterea ordinului de începere și mobilizarea în teren, Strabag-Geiger având puterea de a finaliza șantierul la sfârșitul lui 2023, sectorul acesta al Autostrăzii A3 fiind practic la ei în curte”, au transmis cei de la API.

error: Content is protected !!