Cluj-Napoca are cea mai bună rată de vaccinare din România: peste 40%

Updated on aprilie 28, 2021 Clujenii ar trebui să scape de restricții în urma vaccinării masive. Cine nu dorește să se vaccineze să rămână cu restricții, pentru a le proteja sănătatea.

Peste 40% din populaţia municipiului Cluj-Napoca s-a vaccinat deja împotriva COVID-19. Procentul acesta este în continuă creştere, mai ales după deschiderea centrului drive-thru, unde sunt vaccinaţi zilnic în jur de 1.000 de oameni, anunță Ziua de Cluj. 

Cluj-Napoca are cea mai bună rată de vaccinare din România: peste 40% 1

Rata infectărilor a scăzut în doar trei săptămâni de la peste 8 cazuri la mia de locuitori, la 3,16 în municipiul Cluj-Napoca, potrivit ultimelor date publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj. Luni s-a decis anularea restricțiilor de weekend pentru oraș.

Județul Cluj a ajuns la o rată de infectare de 3,16 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, aflându-se la un pas de a ieși din scenariul roșu. Magazinele şi terasele rămân deschise în oraş până la ora 21, însă ciculaţia pe timp de noapte rămâne restricţionată în intervalul 22 şi 5 dimineaţa.

“La Cluj oamenii sunt responsabili şi cu ajutorul sistemului medical şi al cetăţenilor plus al administraţiei locale şi judeţene, o apucăm încet dar sigur oe o traiectorie bună”, a declarat acum câteva zie primarul Emil Boc.

La Sala Sporturilor Vaccinarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer-BioNTech. Programul centrului: luni-duminică 8:00-20:00

– veți fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj
– se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil (https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj…/). Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare

– ulterior, veți fi ghidați către zona de vaccinare
– vaccinarea se realizează direct în mașină

– datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare
– după vaccin, veți fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical
– în acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul

Advertisements
error: Content is protected !!