(Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place?

Updated on iunie 28, 2020 Primarul Emil Boc a anunțat finalizarea lucrărilor de pe Strada Regele Ferdinand. Drumul a fost complet refăcut, au fost lărgite spațiile pietonale, plantați arbori, trasate benzi pentru mijloace de transport în comun și pentru biciclete.

În aceșați timp, primarul Bucureștiului, Gabirela Firea, a anunțaat și ea finalizarea lucrărilor la șoseaua Fabrica de Glucoză. Diferențele de aspect între cele două drumuri sunt evidente.

(Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 1

Gabriela Firea a reabilitate șoseaua Fabrica de Glucoză din București cu patru benzi, sensurile de mers fiind delimitate prin separatoare din beton. Ea este însă criticată pentru modul cum a executat lucrările, lipsite de grijă față de pietoni și bicicliști, dar și pentru modul cum arată acum aspectul general al zonei.

(Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 2 (Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 3 (Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 4

Gabriela Firea: „Se vor corecta rapid si micile neajunsuri cauzate de ingustarea trotuarului in dreptul alveolei pentru copaci”

Emil Boc: „Regenerare urbană sustenabilă: Strada Regele Ferdinand, modernizată cu fonduri europene.

(Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 5 (Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 6

Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.

12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.

(Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 7 (Foto) Cluj vs București. Firea și Boc au inaugurat fiecare un bulevard. Care îți place? 8

Creșterea calității spațiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil.

Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m. Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului”.

error: Content is protected !!