Aeroportul Cluj. Traficul aeriana scăzut cu 94% Angajați trimiși în șomaj tehnic

Updated on aprilie 23, 2020 Traficul aerian al Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca a scăzut cu aproximativ 94 la sută în primele trei săptămâni ale lunii aprilie. În consecință, aeroportul clujean a trimis în șomaj tehnic 200 de angajați.

Traficul aerian de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a scăzut, în luna martie, cu 57%, în comparație cu aceeași lună a anului trecut, potrivit directorului aeroportului clujean, David Ciceo.

Aeroportul Cluj. Traficul aeriana scăzut cu 94% Angajați trimiși în șomaj tehnic 1

”Din păcate, în luna martie deja am avut o scădere de 57% a traficului față de luna martie a anului 2019. Continuă activitatea aeroportului, dar până în prezent am avut ă scădere pe luna aprilie față de perioada aferentă a lunii aprilie 2019 de 94%. Vom fi afectați pe termen lung”, a declarat David Ciceo, citat de rfi.ro.

În prezent, aeroportul din Cluj mai are un singur zbor regulat, mai spune directorul aeroportului clujean. În schimb, are zboruri charter, care duce muncitori în străinătate, în special în Germania, care acum nu se mai îmbulzesc în pacare, ci așteaptă, disciplinați, la minimum un metru și jumătate distanță unul de celălalt, să fie procesați.

”În prezent, mai avem un zbor regulat, este vorba de zborul de Malmo. Compania Wizzair are luni și vineri acest zbor regulat. După cum se cunoaște, Suedia este o zonă galbenă, nu sunt interzise zborurile spre această țară. Avem zilnic chartere cu muncitori, în principal spre Germania, în 15 martie am avut un charter cu muncitori spre Austria, la Innsbruck. După cum avem programul în momentul de față, vom avea aproape zilnic chartere cu muncitori pentru Germania, până în data de 17 mai”, a mai precizat directorul aeroportului clujean.

În acest context nefavoriabil din punct de vedere financiar, conducerea aeroportului clujean dorește să ceară amânarea plăților pentru creditul luat pentru construirea unei noi piste de aterizare. Valoarea creditului este de 45 de milioane de lei, iar valoarea unei rate anuale este 3,5 milioane de lei.

Advertisements
error: Content is protected !!