Cluj. Clasica pâine cu margarină din creşele de stat a devenit istorie. Copiii primesc acum la micul dejun pastă de avocado şi lactate bio

Updated on noiembrie 9, 2018 În ultimii ani se vorbește foarte mult despre un meniu sănătos. Dar în spitale și grădinițe a rămas clasica pâine cu margarină. Clujul și Constanța s-au schimbat.

Copiii primesc acum la micul dejun pastă de avocado şi lactate bio. Iar la masa de prânz nu mai au carne de porc, ci de curcan, viţel sau pui. Meniul este stabilit de un medic nutriţionist şi avizat de pediatri, astfel încât să cuprindă tot ce îi trebuie unui copil până în 3 ani, informează Digi 24.
Cluj. Clasica pâine cu margarină din creşele de stat a devenit istorie. Copiii primesc acum la micul dejun pastă de avocado şi lactate bio 1

Ce spun părinții:
– E spre binele copiilor şi tot ce e spre binele lor e ok.
– Minunate pentru ei şi chiar le mănâncă bine.

În Cluj-Napoca, 15 creşe au schimbat meniul copiilor, cu ajutorul nutriţioniştilor.

La micul dejun, pasta de avocado este în topul recomandărilor, alături de brânză, telemea şi ceai. La prânz, spre exemplu, copiii au supă de chimen cu crutoane și ardei umpluți cu carne de pui.

„În alimentaţia copiilor din creșă s-au introdus foarte multe legume și fructe care sunt mai rar găsite în alimentația copilului la domiciliu cum ar fi avocado, cereale ca și quinoa sau chiar alimente bio cum ar fi lactatele”, spune Hadasa Văcar, coordonator creșă.

În creșele din Cluj-Napoca sunt peste 1.400 de copii.

Marica Elena-Denisa: „Romania 2018. Cina …(polonez si margarina)
Spitalul Judetean Sibiu”
Cluj. Clasica pâine cu margarină din creşele de stat a devenit istorie. Copiii primesc acum la micul dejun pastă de avocado şi lactate bio 2

Cristina Cristina: Văd că bolnavii mănâncă din același tip de vas cum e cel al cîinelui meu.😓

Advertisements
error: Content is protected !!