Cluj: Jurnalistă britanică impresionată de Biserica Sf. Mihail – „întunecată, gotică şi impunătoare, este cu siguranţă cel mai atrăgător punct din centrul oraşului. “

Updated on iunie 30, 2017 Orașul Cluj Napoca a fost vizitat de o jurnalistă britanică de la The Telegraph care a scris pe site-ul publicației despre experiența avută. Ea a dezvăluit că motivele pentru care au ales să-şi petreacă vacanţa în ţara noastră au fost castelele gotice şi peisajele rurale superbe pe care le-au văzut în fotografii, dar a recunoscut că a cântărit destul de greu şi faptul că Prinţul Charles are o casă în Transilvania.

Orașul clujean i-a oferit o experiență mixtă jurnalistei. „Clujul este unul dintre cele mai mari oraşe din România şi la un moment dat a fost chiar capitala Transilvaniei, dar nu ni s-a părut pe măsură ce traversam oraşul dinspre aeroport – mai multe blocuri de beton din anii ’60 decât clădiri medievale din 1260. Apartamentul în care am fost cazaţi, în interiorul unui bloc din perioada comunistă, era imens, cu un balcon de unde puteai vedea tot oraşul şi un decor neschimbat din anii ’80 (sau poate chiar mai devreme), însă pentru 25 de lire pe noapte nu ne-am permis să ne plângem“, a povestit Edwards, citată de adevarul.ro

Cluj: Jurnalistă britanică impresionată de Biserica Sf. Mihail – „întunecată, gotică şi impunătoare, este cu siguranţă cel mai atrăgător punct din centrul oraşului. “ 1

(foto: Antonio Scolozzi )

În schimb, jurnalistei i-a plăcut Centrul Vechi al Clujului, „un amestec de faţade medievale şi baroce“, şi a fost de-a dreptul impresionată de Biserica Sf. Mihail – „întunecată, gotică şi impunătoare, este cu siguranţă cel mai atrăgător punct din centrul oraşului. “

Britanica a decis să stea câteva zile la o fermă din micuţul sat Cund. Gazda a sfătuit-o însă ca pe drum să facă un popas la Salina Turda şi, chiar dacă la început a fost sceptică, jurnalista recunoaşte că a fost fermecată de fosta mină de sare devenită o importantă atracţie turistică.

„O peşteră subterană de proporţii epice, Salina Turda are mai multe în comun cu un platou de filmare pentru «Star Wars» decât un muzeu. Am pierdut cu bucurie câteva ore în răcoarea minei înainte de a ieşi la suprafaţă, unde am mâncat un delicios langoş.“

Despre primirea de care au avut parte în Cud, jurnalista a lăudat gazda şi preparatele pe care le-au încercat: suc de mere făcut în casă, unt, dulceţuri, brânză, supă de cartofi, pâine de casă, iar despre vinurile româneşti au spus că au un preţ „scump pentru România, dar excelent pentru aproape orice alt loc din Europa.“

Advertisements
error: Content is protected !!