Updated on martie 24, 2017 În aceste zile are loc Gastropan, concursul expoziției internaționale de panificație, cofetărie și HoReCa .
Zeci de cofetari din țară au intrat în cursă pentru premierea celui mai gustos tort și celor mai spectaculoase creații artistice din ciocolată și pastă de zahăr. Juriul format din specialiști de talie mondială au avut o sarcină ”dulce”, dar foarte dificilă, au gustat, au analizat și au ales cele mai reușite produse.
Momentul zilei a fost decernarea trofeului Tortul Anului 2017, cel mai râvnit premiu al secțiunii. Cel mai bun tort s-a dovedit a fi tortul cu blat din bezea, mousse de rodie și fistic, numit Feeria Cake, creat de Cazacu Anastasia, cofetar de la Vipp Fashion din Bârlad.
Pe Facebook, Cofetaria Friandise a scris: „Împărtășim cu voi vestea cea bună: locul 2 la concursul de ciocolaterie și premiul de excelență pentru torturi, în cadrul Concursului Național al expoziției de profil GASTROPAN, organizat la Sibiu”.
Tortul Anului 2017
Locul I: Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Bârlad
Locul II: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brașov
Locul II: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brașov
Locul III: Șerbu Camelia – Ana Pan, București
Creație artistică din ciocolată
Locul I: Farkas Ferenc – Dioszegi srl, Sfântu Gheorghe
Locul II: Balea Loredana Maria – Reghina Prodimpex, Cluj Napoca
Cofetăria Friandise o găsiți pe strada EROILOR nr. 42, telefon .0374027378