Cluj: Câștigăm? Vineri se alege „Capitala Europeană a Culturii 2021”. „Vino în Piața Unirii pentru a aștepta împreună timp de o oră decizia juriului”

Updated on septembrie 14, 2016 Ministrul Culturii a anunțat că vineri, 16 septembrie va fi prezentat numele oraşului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România”

Corina Suteu: „Săptămâna aceasta are loc Selecția Finală a orașelor candidate la titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”. Orașele Baia-Mare, București, Cluj-Napoca, Timișoara îşi vor susţine prezentările în faţa juriului de experţi independenţi.

Vineri, 16 septembrie, de la ora 17.15, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în sala Mircea Eliade, în cadrul unei Conferințe de Presă vom face public numele oraşului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România. La eveniment, voi fi însoțită de a președintele juriului de experţi, domnul Steve Green şi de reprezentanţii Comisiei Europene”.

Szakáts István, directorul Fundatiei Altart cheamă clujenii în Piața Unirii pentru a întâmpina, ca marile orașe din Vest, anunțul câștigătorului:

„Vino vineri 16 septembrie la ora 16:00 în Piața Unirii pentru a aștepta împreună timp de o oră decizia juriului privind decernarea titlului de Capitală Culturală Europeană!

14055202_1171394192883919_6536470139215282196_n

(foto: Darius Pavel)

Vino să fim împreună, în centrul orașului care ne aparține, români, maghiari, germani, evrei, romi,
ortodocși, catolici, reformați,
bogați, săraci – toți cetățenii Clujului!
Dacă câștigăm, câștigăm împreună.
Dacă pierdem, pierdem împreună.
E un moment unic de a spune: suntem împreună.

**
Gyere pénteken szeptember 16-án a Főtérre, hogy együtt várjuk az Európai Kulturális Főváros címet odaítélő zsűri döntését!
Legyünk együtt városunk központjában
románok, magyarok, németek, zsidók és romák,
ortodoxok, katolikusok, reformátusok,
gazdagok és szegények – a város összes polgára.

Ha nyerünk, együtt nyerünk.
Ha veszítünk, együtt veszítünk.
Egyedülálló pillanat lesz kimondani: együtt vagyunk”.

error: Content is protected !!