Updated on septembrie 6, 2016 Iubitorii de grătare din Cluj Napoca vor avea un weekend plin în cadrul evenimentului „World Masters of Grill” de la Polus Center. Capul de afiș al acestei ediții este Robert Rainford, chef, scriitor de specialitate, profesor (la colegiul George Brown din Toronto – Canada) şi vedetă TV (Food Chanel North America & Asia).
„Gurmanzii, dar şi amatorii de a vedea cum se fac cele mai delicioase preparate la grill şi vor vedea la lucru cei mai buni chefi din România. Nu vor lipsi demonstraţiile maeştrilor pizzari şi cofetari şi nici prezentările de vin. Vor fi pregătite mâncăruri tradiţionale din Transilvania şi Moldova care vor fi oferite gratuit spre degustare, gratuit, publicului”, spune Iulia Drăguţ, preşedinte A.C.E.E.A., al asociaţiei care organizează evenimentul World Masters of the Grill la Cluj, citată de adevarul.ro
Programul evenimentului:
SÂMBĂTĂ, 10 SEPTEMBRIE 2016
– Orele 10,00: Înscrierile în concursul World Masters of Grill;
Înscrierile în concursul Pizza Master Show, categoria pizza clasică;
– Orele 11,00: Prezentarea echipelor şi a membrilor juriului;
– Orele 12,00: Startul concursului World Masters of Grill;
Demonstraţie Masters of Flames (Ardeal, Dobrogea, Moldova, Banat);
Demonstraţie cu Pastry Chef Dorel Șipoş (tort aniversar);
Demonstraţie Masters of Flames, miel la proţapul Tiger;
– Orele 13,00: Live Grill Show pe scenă CARMANGERIA MOLDOVAN;
Demonstraţii de fierărie la forjă;
Demonstraţii de finger food la standul Euro-Toques & ACEEA;
– Orele 14,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Vasile Spînu;
Degustare de vinuri din gama Crama Cotnari;
– Orele 15,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Adrian Șipoteanu;
Degustare la standul echipei din Dobrogea (peşte din Marea Neagră la grill);
– Orele 16,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Odeh Abu Elhawa din Israel;
Demonstraţii de Burgers (Nordic);
Degustare la standul echipei din Ardeal (gulaş la ceaun);
Degustare la standul echipei din Moldova (tochitură moldovenească);
– Orele 17,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Erich Glavica din Croaţia;
Demonstraţii de Pizza Gourmet cu Ovidiu Cheabac, Arpad Kerekes, Giulia Apa;
– Orele 18,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Jyrki Yli-Uotila din Finlanda;
Degustare miel la proţap asociat cu vinuri de Cotnari;
– Orele 19,00: Mega Live Grill Show pe scenă cu Chef Robert Rainford;
Live Grill Show pe scenă cu Chef Foa;
– Orele 21,00: Concert cu formaţia Nopame;
– Orele 22,30: Închiderea programului.
DUMINICĂ, 11 SEPTEMBRIE 2016
– Orele 10,00: Înscrierile în concursul Urban Barbeque Show ;
Înscrierile în concursul Pizza Master Show, categoria pizza creativă;
– Orele 11,00: Prezentarea echipelor şi a membrilor juriului;
– Orele 12,00: Startul concursului Urban Barbeque Show;
Demonstraţie Masters of Flames (Ardeal, Dobrogea, Moldova, Banat);
Demonstraţie cu Pastry Chef Dorel Șipoş (deserturi de restaurant);
Demonstraţie Masters of Flames, carne de porc pe grătarul Goliath;
– Orele 13,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Marian Popovici;
Demonstraţii de fierărie la forjă (grill handmade);
Demonstraţii de preparate culinare pentru platouri festive la standul Euro-Toques & ACEEA;
– Orele 14,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Gigi Fedeleş;
Degustare de vinuri din gama Crama Cotnari;
– Orele 15,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Paul Siserman;
Degustare la standul echipei din Dobrogea (peşte din Marea Neagră la grill);
– Orele 16,00: Live Grill Show pe scenă cu Chef Gabriel Toader;
Demonstraţii de Burgers (Nordic);
Degustare la standul echipei din Ardeal (ciorbă de porc la ceaun);
Degustare la standul echipei din Moldova;
– Orele 17,00: Live Grill Show pe scenă cu Master Chef Tommy din Polonia;
Demonstraţii de Pizza Gourmet şi freestyle cu Ovidiu Cheabac, Arpad Kerekes, Giulia Apa;
– Orele 18,00: Live Grill Show pe scenă CARMANGERIA MOLDOVAN;
Degustare de carne de porc la grătar asociată cu vinuri de Cotnari;
– Orele 19,00: Concert Ciprian Surugiu;
Lansare Grill Nomad By Masters of Flames Culinary Division;
– Orele 20,00: Ceremonia de premiere a concurenţilor;
– Orele 22,30: Închiderea programului.