Cluj: „Cea mai buna calitate a vietii din România” votata de consilierii locali

Updated on septembrie 23, 2015 Municipiul Cluj își propune ca până în 2020, prin soluţiile oferite în parteneriat cu mediul universitar şi cu firmele din regiune, să devină oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din ţară.

Consilierii locali au votat marţi un document la elaborarea căruia a lucrat o echipă de profesori şi specialişti ai UBB şi care va funcţiona ca Strategie de dezvoltare a oraşului Cluj-Napoca până în 2020.

Documentul, care are peste 1.300 de pagini, a fost elaborat pe parcursul mai mult luni, fiind în acelaşi timp şi proiectul care a parcurs cea mai amplă dezbatere publică din istoria oraşului. Mai precis, documentul a fost discutat şi analizat pe parcursul a 60 de dezbateri publice, informează administratie.ro

“Documentul prevede lucrurile pe care oraşul trebuie să le aibă în vedere în perioada următoare, implementarea strategiei fiind o condiţie esenţială pentru atragerea fondurilor europene. UBB a coordonat strategia şi a oferit expertiza în acest proiect comunitar.

ntntnt
foto: Cristian Dragan

Strategia are cinci principii de bază: calitatea vieţii, astfel încât Cluj-Napoca să devină oraşul numărul unu în România din acest punct de vedere, apoi parteneriatul cu universităţile clujene, care dau un avantaj competitiv faţă de alte oraşe din România şi din Europa şi oferă o forţă de muncă bine pregătită şi calificată, stimularea economiei locale bazată pe cercetare, inovare şi IT, participare civică, în condiţiile în care avem cea mai activă societate civilă din România şi, ultimul principiu, dimensiunea internaţională”, au spus reprezentanții primăriei, în cadrul şedinţei Consiliului local.

error: Content is protected !!