Cluj: Scandalul pepenilor unguresti vanduti ca românesti. Auchan a venit cu precizari:

Updated on august 24, 2015 Reprezentanții Auchan au făcut câteva precizări în privința scandalului pepenilor. Scandalul a pornit de la o poză postată pe facebook în care se poate observa cum o angajată a Auchan Cluj mută pepeni ungureşti într-o cutie pe care scrie că sunt produşi în România.

Directorul de marketing al companiei susţine că este vorba despre o eroare umană.

„Situaţia respectivă, cu totul izolată, a fost provocată de o eroare umană de apreciere individuală şi neatenţie din partea colaboratoarei noastre, în condiţiile în care cele două produse aveau aceleaşi caracteristici şi erau la acelasi preţ”, a declarat Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al companiei la solicitarea celor de la adevarul.ro

1

O clujeancă a postat pe facebook o fotografie în care este surprinsă o angajată a hipermarketului Auchan care mută pepeni verzi dintr-o cutie de carton pe care scrie  „Watermelon export Hungary” într-una marcată „Gheorghe Doja Cooperativa Agricolă”, aflată sub un semn care informează că este vorba despre un „produs românesc”.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca a declarat că agenția se va autosesiza.

„Ne vom autosesiza şi vom verifica situaţia. Dacă într-adevăr se comercializau pepeni din Ungaria ca produs românesc este vorba despre practică comercială înşelătoare care afectează interesele economice ale clienţilor. Amenda este de la 5.000 la 100.000 de lei.”

error: Content is protected !!