Cluj: Prima Scoală de Stewardese desemnata „Proiect de Succes” pentru România

Updated on august 24, 2015

Proiectului ”Însoțește-ne la bordul carierei”, prima Şcoală de Stewardese, a fost desemnat recent de Ministerul Fondurilor Europene ca „Proiect de Succes” pentru România.

Înființată la Cluj, în 2014,  în cadrul proiectului ”Însoțește-ne la bordul carierei”, prima Şcoală de Stewardese care are ca scop calificarea gratuită a 564 de tinere în ocupația de membru al echipajului de cabină – însoțitor de bord.

Această școală are toate acreditările date de către Autoritatea Aeronautică din România. Primind aceste acreditări este o școală recunoscută în toate țările Uniunii Europene, cu alte cuvinte absolventele noastre sunt recunoscute în piața muncii din statele Uniunii Europene. Unicitatea acestei școli mai este dată și de un alt aspect. În acest moment suntem singurul furnizor de formare profesională din România pe standardul ocupațional de însoțitor de bord.

Practic avem dublă acreditare, de la Ministerul Muncii, fiind furnizor de cursuri de calificare și de specializare, și de la Autoritatea Aeronautică. Toate absolventele noastre au toate certificările pentru a putea participa la examenul de atestat de la Autoritatea Aeronautică. Materiile pe care fetele le învață în această școală sunt materii reglementate printr-un regulament al Comisiei Europene, a declarat Steluța Racolța, managerul proiectului ”Însoțește-ne la bordul carierei”, citată de radiocluj.ro

Proiectul „Însoțește-mă la bordul carierei” se încheie la finele acestui an, iar Școala de Însoțitor de Bord își va continua cursurile.

error: Content is protected !!