Cluj: Inselaciune la Auchan? Pepenii din Ungaria vanduti pe post de „produs românesc”

Updated on august 23, 2015 Adevărul.ro a postat o fotografie cu o posibilă  o înșelătorie de proporție: o angajată a hipermarketului Auchan mută pepeni dintr-o cutie pe care scrie  „Watermelon export Hungary” într-una marcată „Gheorghe Doja Cooperativa Agricolă”, aflată sub un semn care informează că este vorba despre un „PRODUS ROMÂNESC”.

Fotografia a apărut pe pagina de Facebook a unui clujean care susţine că a fost făcută pe 20 august la Auchan Cluj-Napoca.

În condiţiile în care la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj nu a răspuns nimeni la telefonul permanent, iar purtătoarea de cuvânt a instituţiei nu a fost de găsit, reporterul Adevărul a luat legătura cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca.

„Ne vom autosesiza şi vom verifica situaţia.

Dacă într-adevăr se comercializau pepeni din Ungaria ca produs românesc este vorba despre practică comercială înşelătoare care afectează interesele economice ale clienţilor. Amenda este de la 5.000 la 100.000 de lei.” El a susţinut că inspectorii ANPC vor verifica registrul de intrări al hipermarketului pentru a vedea de unde provin cu adevărat pepenii verzi comercializaţi la Auchan.

Reporterul „Adevărul” a sunat la „Serviciul clienţi” al Auchan –  sediul central, dar şi pe numărul de mobil al Andreei Săvulescu, managerul pentru „Comunicare Externă” al companiei. Dacă „Serviciul clienţi” operează doar de luni până vineri, purtătorul de cuvânt al Auchan avea telefonul închis. Întrebaţi dacă şi altcineva din companie poate da relaţii presei, angajaţii Auchan de la Cluj au precizat: „este weekend, aşteptaţi până luni”.

error: Content is protected !!