A ajuns in Cluj! Românca expulzata de Italia pentru legaturi teroriste cu Statul Islamic s-a intors in orasul natal

Updated on august 23, 2015 Guvernul Italiei a expulzat zilele trecute o româncă de 36 de ani pentru propaganda facuta  temutei organizatii teroriste Statul Islamic. Românca este din Cluj și a ajuns orasul sau natal.

Ea este libera pentru ca, desi italienii o cerceteaza penal pentru acte de terorism, nu exista un mandat de arestare pe numele ei.

In Romania, Diana Medan a fost acuzata de trafic de droguri, si pana sa se mute in Italia, unde s-a si convertit la islam, a fost monitorizata, de SRI, anunta stirileprotv.ro.

Diana Medan a fost expulzata in Romania ceea ce inseamna ca autoritatile italiene s-au asigurat ca a luat avionul spre tara natala si a parasit definitiv teritoriul italiei. Acolo ea face obiectul unei cercetari penale insa nu au fost suficiente indicii care sa duca si la arestarea ei preventiva. un lucru este cert italienii nu au mai vrut ca ea sa zaboveasca nicio clipa pe teritoriul lor.

Legea din Italia, modificata chiar anul acesta, considera actele de propaganda pro jihad, ori de simpatizant al statului islamic, drept acte de terorism.

Romanca isi alesese un pseudonim – DIANA KAUTHER – si sub acesta posta in special pe Facebook mesaje de proslavire a lui Allah si a Coranului. Aparent nimic exagerat insa, spun autoritatile din Italia, in privat incepuse sa aiba legaturi cu simpatizanti ISIS din Marea Britanie. Monitorizarea mai atenta a romancei a inceput insa dupa atacul sangeros petrecut in redactia ziarului Charlie Hebdo, in Paris. Femeia ar fi ridicat in slavi atacurile sangeroase din franta cand 17 oameni au fost ucisi atunci de adepti ai statului islamic.

De altfel pseudonimul femeii nu a fost ales intamplator – Kauther – este o adaptare dupa “Surat al- Kawthar” – un capitol al Coranului.

In plus, romanca se alaturase activ musulmanilor care luptau impotriva celor care militau ca burka si niquab-ul – adica baticul si valul islamic – sa fie interzise.

Toate acestea au determinat autoritatile din italia sa o retina pe romanca imediat ce s-a intors dintr-o calatorie in Tunisia pe care o facuse alaturi de sotul tunisian, pentru care s-a si convertit la islam.

Diana Medan s-a aflat si in atentia Serviciului Roman de Informatii inainte sa se mute in Italia,” ca urmare a activitatii de progaganda islamista cu continut extremist derulate in mediul virtual in Romania” a declarat Sorin Sava, purtator de cuvant SRI.

Pentru ca pe numele romancei nu s-a emis niciun mandat de arestare ea a fost lasata libera cand a ajuns in tara, insa a intrat din nou in vizorul SRI.

error: Content is protected !!