Gunoaiele Clujului merg la Turda

Updated on august 21, 2015 O firmă din București vine la Cluj să rezolve problema  criza deșeurilor cu care se confruntă orașul. Președintele Consiliului Județean, Mihai Seplecan, a anunțat că soceteatea bucureșteană va amenaja o rampă de gunoi temporară lângă Turda, pe o suprafață de cca 9 ha.

Practic, această nou rampă temporară, a cărei investiţie privată se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, va putea intra în funcţiune în maximum 20 de zile de la primirea tuturor avizelor de funcţionare, fiind capabilă să preia întreaga cantitate de deşeuri existentă la nivelul judeţul Cluj şi care, în prezent, este transportată la gropile de deşeuri din alte judeţe.

Deşeurile, colectate selectiv prin cele două fracţii – umedă şi uscată, vor fi tratate prin intermediul unui proces tehnic inovativ, dar specific unei staţii de asemenea tip, rampa beneficiind atât de un echipament de sortare propriu, cât şi o staţie de tratare a levigatului, întreaga suprafaţă fiind acoperită de o geomembrană şi o geotextilă.

„Sunt foarte bucuros că am reuşit să concretizăm discuţiile pe care le-am purtat cu firma Prosal şi să venim cu o soluţie viabilă în contextul crizei gunoaielor, o soluţie care nu presupune nici un fel cost din partea judeţului Cluj, relaţiile contractuale fiind stabilite strict între administratorul noii rampe temporare şi operatorii de salubritate.

Mai mult decât atât, această soluţie vine în beneficiul direct al clujenilor, deoarece va determina, conform discuţiilor purtate între societatea Prosal şi operatorii privaţi, o reducere substanţială a tarifelor achitate de către cetăţeni, sperăm noi până la nivelul de dinainte de majorare!

Pentru implementarea rapidă şi uşoară a acestei soluţii, fac pe această cale un apel către toţi clujenii, dar şi către firmele de salubritate, să realizeze o colectare selectivă a deşeurilor pe cele două fracţii.

Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc domnului primar Tudor Ştefănie pentru susţinerea acestei soluţii benefice pentru judeţul Cluj şi să reiterez faptul că activitatea respectivei rampe temporare va înceta imediat după transportarea deşeurilor stocate la viitorul depozit ecologic”, a declarat președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

error: Content is protected !!