Gunoiul din Cluj face coada de camioane la Oradea. “Daca esti mai slab, pe caldura asta ti se face rau cand trebuie sa stai la rand un ceas in miros de gunoi”

Updated on august 12, 2015 Ajuns acum două luni în imposibilitatea de a mai depozita gunoaiele în groapa judeţului, închisă din cauza neconformării la standardele de mediu, Clujul trimite acum gunioiul în groapa din Oradea.

Acest lucru a adus o altă problemă, cozile mari care se crează la intrarea în halda ecologică.

Începând din 15 iulie, firmele clujene Rosal, Brantner Servicii Ecologice şi Compania de Salubritate Brantner Veres trimit zilnic la Oradea 430 tone de gunoi, cu 28 de camioane. Maşinile ocolesc oraşul pe centură şi ajung la groapă dinspre Borş, pentru a reduce riscul de poluare cu gaze, praf, mizerii şi zgomot. În schimb, cozile se formează pe strada Matei Corvin, conform ebihoreanul.ro

Autogunoierele din Cluj intră la descărcat câte două sau trei, după cum îşi golesc maşinile cei de la RER Ecologic. “Dacă eşti mai slab, pe căldura asta ţi se face rău când trebuie să stai la rând un ceas în miros de gunoi”, zice un şofer. Joi dimineaţă, la poarta Eco Bihor aşteptau să fie golite 6 camioane de Cluj.

Cozile se formează dimineaţa, când se întâlnesc la poartă clujenii veniţi de pe drum cu orădenii. Peste zi, lucrurile se mai limpezesc. “Şoferii ştiu că după ora 18:30 nu se mai intră în deponeu, aşa că după-amiaza nu prea vin”, explică directorul tehnic al Eco Bihor, Istvan Szentes.

Gunoaiele clujenilor sunt formate din deşeuri menajere şi stradale. “Conţin inclusiv materiale reciclabile, pe care le sortăm spre valorificare”. Înţelegerea expiră pe 15 octombrie. Cum este greu de crezut că în trei luni Clujul va avea un deponeu ecologic, e de aşteptat ca Boc să ceară prelungirea contractului. “Dacă Primăria acceptă, noi ne conformăm”, spune Szentes.

error: Content is protected !!