Cluj: Primarul Emil Boc a inmanat diploma de “Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021- Capitala Europeana a Culturii” profesorului doctor Gian Carlo di Renzo

Updated on iulie 16, 2015

Primarul Emil Boc a înmânat diploma de “Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021- Capitală Europeană a Culturii” domnului profesor doctor Gian Carlo di Renzo, titular al Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Universităţii din Perugia, Italia.

Profesorul Gian Carlo di Renzo este o remarcabilă personalitate a ştiinţelor medicale, în general, a Obstetricii şi Ginecologiei, în special, cu merite relevante în Medicina Materno- Fetală, în ecografia obstetricală, promotor al cercetării fundamentale în obstetrică, precum şi al noilor tehnologii în această specialitate. S-a născut la 13 iunie 1951 în Verona, Italia şi a absolvit Cum Laudae Facultatea de Medicină  a Universităţii din Padova.

Activitatea medicală de învăţământ şi de cercetare a profesorului a fost dublată de o intensă participare în cele 7 societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. În ceea ce priveşte activitatea sa ştiinţifică, aceasta s-a concretizat în peste 1100 de lucrări care au fost publicate în 200 de reviste internaţionale şi 65 de cărţi.

Asociaţia Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană îşi propune să investească în funcţia de ambasador cca 20 de personalităţi din domenii diferite: arte vizuale, teatru, dans, muzică, film, literatură, arhitectură, patrimoniu, responsabilitate socială, educaţie/cercetare, tineret, media, business/antreprenoriat. În activitatea sa ambasadorul primeşte un mandat din partea asociaţiei şi sprijin pentru ducerea la îndeplinire a acestuia.

Acţiunea “Ambasadorii Clujului cultural” a fost iniţiată în 2012 din dorinţa de a atrage susţinători ai cauzei oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În 2012 a fost decernată această distincţie celebrei balerine Simona Noja, iar un an mai târziu, la Berlin, a fost desemnat ambasador dl Volker Hassemer, preşedintele Fundaţiei „Zukunft Berlin”.

error: Content is protected !!