Drum nou Cluj – Floresti inaugurat in cateva zile. „Va fi unul de macadam si poate pe viitor chiar il vom asfalta”

Updated on mai 11, 2015 Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, vine cu o veste bună pentru şoferi, pe care îi anunţă că, peste câteva zile, va exista o legătură nouă rutieră cu Cluj-Napoca. „Mini-centura” de SUD va face joncţiunea cu DN1 în zona hypermarketului Metro şi a centrului comercial Polus.

Potrivit autorităţilor floreştene, drumul de pe partea de sud a comunei va putea fi folosit de către şoferi chiar în următoarele trei săptămâni.

Noua rută va porni din strada Tăuţiului din Floreşti, continuă pe deasupra unităţilor militare şi apoi se bifurcă spre DN1/Avram Iancu pe direcţia Metro şi, după 200 de metri, pe direcţia Polus.

„Acest nou drum, cel de pe SUD, va fi unul de macadam şi poate pe viitor chiar îl vom asfalta. Acum se lucrează la rigole şi la calea de rulare. Lăţimea drumului va permite o circulaţie decentă pe două sensuri. Este o nouă legătură spre Cluj care sunt sigur că va fi folosită de mulţi floreşteni, mai ales cei din Tăuţi sau din zona de Sud a comunei, lucru ce va duce la o eliberare a traficului de pe Avram Iancu / DN1.

Iată, dacă autorităţile centrale nu ne ajută deloc, ne descurcăm pe plan local. Am creat acest nou drum pe partea de Sud şi, în funcţie de cum evoluează situaţia, anul viitor suntem pregătiţi să asfaltăm drumul de pe partea de Nord, cel care face legătura cu zona de Vest a cartierului Grigorescu“, a declarat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, citat de citynews.ro.

Noul drum de legătură va fi amenajat doar din fonduri proprii ale comunei floreştene, însă edilul a spus că acesta nu va înlocui adevărata centură SUD de ocolire, care ar urma să fie terminată anul viitor.

„Să fim înţeleşi, acest drum nu este în locul drumului de ocolire Sud. Într-adevăr, urmăreşte o porţiune calea viitorului drum de ocolire, dar atât.

Drumul de ocolire SUD, proiect care continuă, fiind în derulare, va avea un ecartament mult mai larg, e asfaltat, are pistă de biciclete şi trotuare. Acolo urmează să fie mutaţi stâlpii, să se creeze şi o porţiune de drum în totalitate nou, e o lucrare mult mai amplă”, a mai spus Şulea.

error: Content is protected !!