Cluj: Emerson isi muta o parte din operatiuni la Oradea. 100 de locuri de munca afectate

Updated on aprilie 23, 2015 Compania Emerson, care are o fabrică uriaşă în Parcul Industrial Tetarom II, şi-a anunţat angajaţii din Cluj, la începutul acestei săptămâni că are planuri de extindere şi că această extindere presupune şi relocarea unor operaţiuni de la Cluj la Oradea, unde firma a construit o unitate.

”Pe data de 20 aprilie, Emerson a prezentat angajaţilor planurile de extindere a operaţiunilor din România. Acestea vor susţine dezvoltarea viitoare a companiei. Investiţiile Emerson realizate în ultimii ani în România s-au dovedit de succes pentru stimularea creşterii business-ului şi a satisfacţiei clienţilor, iar compania intenţionează să continue strategia de investiţii în ţară.

Emerson intenţionează să relocheze părţi din producţie si din serviciile de suport din platforma de Afaceri Automatizări Industriale din Cluj într-o nouă fabrică pe care compania a construit-o la Oradea. Această relocare planificată va susţine dezvoltarea viitoare pentru cele două facilităţi de primă clasă”, se arată într-o poziţiei oficială a companiei Emerson, trimisă ziarului ”Adevărul”.

Concret, 100 de oameni vor fi relocaţi, pe aceleaşi posturi, la unitatea Emerson din Oradea, iar spaţiul din Cluj va fi folosit pentru extinderea altor linii de business.

foto: FOTO: Remus Florescu
foto: FOTO: Remus Florescu

Emerson le va oferi angajaţilor din Cluj care vor să muncească în fabrica din Oradea pachete de relocare, iar celor care nu vor sau nu pot alege relocarea – alte 100 de joburi.

”Se preconizează că transferul locurilor de muncă la Oradea să se desfăşoare în etape, în următorii doi ani, începând cu a doua jumătate a anului 2015. Pentru cei care nu pot alege relocarea, avem 100 de posturi disponibile în Cluj pentru care pot aplica. Emerson plănuieşte să menţină funcţionarea integrală a campusului din Cluj”, se mai precizează în comunicat.

error: Content is protected !!