Transport electric din Cluj spre Floresti si Apahida

Updated on ianuarie 15, 2015 Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, Liviu Neag, a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre proiectele pe 2015, unul din acestea fiind transportul electric din Cluj spre Floresti si Apahida.

“Preocuparea noastră va fi permanentă să implementăm un transport cu grad de poluare redus sau nepoluant. În acest context, am demarat discuţiile cu Consiliul Local Floreşti şi cu Consiliul Local Apahida privind un proiect comun între CTP şi primării pentru introducerea în cele două comune a transportului electric.

cscs

S-a discutat deja să se prindă în bugetul pe 2015 bani pentru efectuarea studiilor de fezabilitate.Aceste studii ne vor spune ce soluţii să se implementeze astfel încât să obţine finanţare pe bani europeni.

E un punct de vedere aici: Apahida, după cum văd eu, dar vedem ce spune şi studiul de fezabilitate, se pretează cel mai bine pentru transportul electric, în special pentru transportul cu troleibuzul.

Vedem ce va spune studiul de fezabilitate la Floreşti, dacă va fi necesar troleibuz, tramvai, autobuz sau autobuz electric. Studiul de fezabilitate va face o analiză comparativă pe trei-patru mijloace de transport şi ne va spune care ar fi cel mai potrivit pentru transportul public pe respectiva relaţie”, a declarat Neag.

error: Content is protected !!